• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çibörek nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2017-06-04 19:00:00 -
Çibörek nasıl yapılır?

Sahur sofralarınızı çiğbörekle lezzetlendirin. İşte yapılışı...

Sahur sofralarınızı çiğbörekle lezzetlendirin.

Malzemeler:

3 su bardağı un
Tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için malzemeler:

250 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı su

Kızartmak için malzemeler:

Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Bir kapta un, tuz, sirke, zeytinyağı ve suyu hamur olana kadar yoğurun. Daha sonra 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın.

Kıymayı başka bir yoğurma kabına alıp tuz ve karabiber serpin. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin ve yoğurun.

Kıymayı yoğururken su ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edin. Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yapın.

Bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın.

Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatın.

Bir tavada bol ayçiçek yağını kızdırın. İyice kızgınlaşan yağda börekleri arkalı önlü kızartarak sıcak olarak servis edin.

yasemin.com

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23