Taciz ve cinayetin cezası yokmuş gibi bir intiba uyandırmaya çalışan, kadına yönelik şiddeti İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin tırmandırdığı algısını yürüten CHP ve arka bahçesi dernekler ile fondaş medyasına tepki yağdı.
Buğra Kardan İstanbul
Şer odaklarından talimat alan CHP ile medyasının algı oyunları bitmek tükenmek bilmiyor. Provokasyona doymayan fonlu dernekler, şimdi de kadın tacizlerini ve cinayetlerini dillerine doladılar. Dört kadının öldürülmesinden, bir kadının tacize uğramasından hükümeti mesul tuttular. İstanbul, İzmir ve Eskişehir dahil pek çok ilde protesto eyleminde bulundular. CHP’den emir alan gazeteler de tahrik edici haberler kaleme aldılar. Birgün tarafından geçen gün “Katiller belli, suçlu sizsiniz” manşeti atıldı. Manşetin altında “Gerici düzenden, adaletsizlikten ve cezasızlıktan güç alan erkekler hemen her gün kadınları katlediyor” cümlesine yer verildi. Cumhuriyet gazetesi tarafından ise “Cins kırımı var” manşetiyle çıkıldı. Manşetin altında İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasının ve 6284 sayılı kanunun tartışmaya açılmasının kadına yönelik şiddeti arttırdığı aktarıldı. Taciz ve cinayetin cezası yokmuş gibi bir algısı oluşturmak için çırpınan gazeteler öfke uyandırdı.
Konuya ilişkin Akit’e konuşan Aile Mağdur Hakları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, şunları söyledi: “Kadın cinayetlerinin ana temeli aile temelinin sarsılması, Allah’ın emirlerinden uzaklaşılması, geniş mezhepli toplumun inşa edilmesi, gündüz kuşağı TV yayınları, şiddeti meşru gösteren, nikâhsız birliktelikleri özendiren diziler, sosyal medya üzerinden yapılan ahlaksız yayınlar, TikTok’ta dönen rezil videolar ile eş değiştirme partilerinin alenen gösterilmesidir. Düşüncelerinizde samimi iseniz kadınlarımıza, kızlarımıza, erkek çocuklarımıza yapılan tacizlere ve tecavüzlere yeltenenlerin idam edilmelerini yüksek sesle dile getirin. Kadınlarımızı koruyan, onda değer veren İslamiyet’tir. LGBT, eşcinsel örgütlere, feminist derneklere özgürlük adı altında destek veren herkes bu cinayetlerin baş sorumlusudur.”
Sosyolog İsmail Öz de şöyle konuştu: “Adli olayları bahane ederek hükümeti yerden yere vurmak, provokasyona girişmek anlamsız. Kadın tacizleri, cinayetleri yeni bir konu değil ki. Bunlar, Erdoğan döneminden evvel de vardı. İslâm’ın kadına verdiği kıymet ortada. Hazreti Peygamber’in (s.a.v.) ‘Cennet anaların ayaklarının altında’ sözü de ortada. Amaç iyi olsa bir CHP’linin kadına uyguladığı şiddet, taciz ve tecavüz durumunda Cumhuriyet’i, Birgün’ü sessiz kalmazdı. Dağa kız kaçıran DEM’in de yakasına yapışırdı, LGBT’ye de iki kelime ederdi.”