Mersin’den gelen bir grup partili, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Macit Özcan’ın aday gösterilmesini protesto ederek, CHP genel merkezinin önüne siyah çelenk bıraktı. Partililer, kentte üyeler arasında ön seçim yapılmasını istedi.
Özcan aleyhine slogan atan partililer, genel merkez önüne, üzerinde “Macit Özcan’a hayır” yazılı siyah çelenk bıraktı. Grup adına açıklama yapan eski CHP Tarsus İlçe Başkanı Yeşim Dağgeçen, yaklaşık 30 otobüsle Mersin’den geldiklerini söyledi.
Genel Merkezi eleştiren Dağgeçen, “Macit Özcan’ın adaylığı ile ilgili karar düzeltilmeli, kentte ön seçim yapılmalı” dedi.
Öte yandan; CHP’de 3 Kasım ve 22 Aralık’ta gerçekleştirilen Parti Meclislerinde (PM) 746 belediye başkan adayı belirlenirken, bu ay içinde yapılacak PM’lerle de adayların tamamının kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.