• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Özgür Özel'den skandal! Devlet, teröriste 'bir konser verirsiniz' demeliymiş

Yeniakit Publisher
2020-04-08 23:27:00 -

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden terör örgütü DHKP-C'ye yakınlığıyla bilinen Grup Yorum Üyesi Helin Bölek ile ilgili tartışma TBMM'ye taşındı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Devlet, Helin Bölek'e, 'Korona geçince bir konser verirsiniz' dese, orada ölüm orucunu bırakacak. Orada o söz verilmiyor" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden terör örgütü DHKP-C'ye yakınlığıyla bilinen Grup Yorum Üyesi Helin Bölek, ölüm orucundayken ölmüştü.

Bunun üzerine CHP'li Özel'in, "Grup Yorum mensubu sanatçı Helin Bölek'in ölüm orucundayken yaşamını yitirmesinin üzüntüsü içindeyiz. Gün, ölüm orucunu sürdüren Mustafa Koçak ve İbrahim Gökçek'i yaşatmak için harekete geçme günüdür. Talepler yerine getirilmeli, toprağa yeni bir canın düşmesi engellenmelidir" sözüne Bakan Soylu, sert sözlerle karşılık vermişti.

"Örgüt yalakaları"

Bakan Soylu, "Hastaneye kaldırıldığı halde DHKP-C’nin talimatıyla tedavisini engelleyerek hastaneden çıkartıp ölüme yatıran sizin milletvekilleriniz. Ölümü kutsallaştırıp DHKP-C’nin değirmenine ölü taşıyan da sizsiniz @eczozgurozel. Gerçek yüzünüz bir kere daha görüldü, örgüt yalakaları" demişti.

Tartışma Meclis'e taşındı

CHP'li Özgür Özel ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki 'Helin Bölek' tartışması Meclis'e taşındı. Ölüm orucu nedeniyle ölen DHKP-C'li terörist Helin Bölek üzerinden siyaset yapmaya çalışan CHP'li Özgür Özel'e bu kez cevabı AK Partili Özlem Zengin verdi.

Devlet, DHKP-C'li teröriste 'korona bitince bir konser verirsiniz' demeliymiş!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki konuşmasında "Devlet, Helin Bölek'e, 'Korona geçince bir konser verirsiniz' dese, orada ölüm orucunu bırakacak. Orada o söz verilmiyor" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

AK Partili Özlem Zengin'den cevap

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise "O konserde siz görmüyorsunuz, terör propagandası yapılıyor. Grup Yorum, sizin savunduğunuz şey, bu ülkenin hakimini, savcısını katletmiş insanları öven bir gruptur" diyerek yanıt verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, vatandaşların Berat Kandili'ni kutlayarak, konsere çıkanların, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı katledenleri, alkışlarla ağıtlarla ailelerini de çağırarak andığını söyleyen Zengin, şöyle devam etti:

"O konserde siz görmüyorsunuz, terör propagandası yapılıyor. İzlemenizi tavsiye ederim. O şarkıları, oradaki tavrı izlemenizi tavsiye ederim. Siz şunu istiyorsunuz: Devlet, mücadele ettiği bir fikriyat için söz verecek, çıkacak ve orada bu ülkenin savcısını, hakimini öldüren insanları alkışlatacak. Bu mudur sizin önerdiğiniz? Doğrusu ölüm orucu denilen itiraz yönetimi artık kalmadı. Hiç kimsenin ölüm orucuna yatmasını zinhar istemeyiz. Neticede gelinen noktada buraya gelmek bir tercih meselesidir. Buradan yola çıkarak Sayın Bakan ile ilgili eleştirinizi yapabilirsiniz ama bir üslup sorunu olduğunu da kabul etmelisiniz. Sayın Bakanımızın söylediği, Grup Yorum'un kendi gerçeğini ortaya koymaktır. Grup Yorum, sizin savunduğunuz şey, bu ülkenin hakimini, savcısını katletmiş insanları öven bir gruptur."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ercan

Kötüler için yaşasın cehennem.sabredin az zamanınız kaldı.

ReceP

BU BİT YAWRUSU FAZLA "ÖZGÜR", VE DE DİLİ DE FAZLA 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23