• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Burcu Köksal'ın 'Adam gibi dinleyin' sözleri TBMM'de kavga çıkardı

Yeniakit Publisher
2020-12-16 19:51:00 -

Meclis'te Kadir Mısıroğlu'na da hakaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın AK Partililere yönelik 'Adam gibi dinleyin' sözleri TBMM'de kavga çıkardı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Bu faşizan yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil.” diye karşılık verdi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, hem Kadir Mısıroğlu'na hem de AK Partili vekillere hakaret etti. Mısıroğlu'na 'fesli deli' diyen Köksal, AK Partililere de 'Adam gibi dinleyin' ifadelerini kullandı. Köksal'ın bu sözlerinin ardından iki parti arasında faşizm kavgası çıktı. AK Partili vekil, bu yaklaşımın kabul edilemeyeceğini söyledi.

2021 yılı bütçe görüşmeleri için TBMM'de bir araya gelen Genel Kurul, kürsüde bütçeye yönelik eleştirilerini veya görüşlerini dile getirmeyi sürdürüyor. Bütçe konuşmalarında zaman zaman partiler arasında gerginlik de yaşanıyor.

Bugün bütçe maddelerinin görüşüldüğü Meclis'te, CHP'li vekilin sözlerinin ardından milletvekilleri arasında ‘faşist’ tartışması yaşandı.

"Adam gibi dinleyin"

Görüşmeler sırasında CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti milletvekillerinin milletvekili olmayı Atatürk’e borçlu olduklarını ve konuşmalarında Atatürk’ü anmaları gerektiğini ifade etti.

Köksal, milletvekillerine ‘Adam gibi dinleyin’ derken, Kadir Mısıroğlu için de 'fesli deli' ifadelerini kullandı. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Köksal’ın  ‘Adam gibi dinleyin’ sözleri üzerine uyarıda bulundu.

"Bu faşizan yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, Köksal’ın sözlerinin CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na bir çağrı olduğunu belirterek, “Sözleriniz Canan Kaftancıoğlu için karşılık bulabilir. Biz adam gibi bütçeyi takip ediyoruz. Milletvekilimizin konuşmasına nasıl tahammülsüzlük gösteriyorsunuz. Bu faşizan yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil.” diye karşılık verdi.

‘Kavga yapmak istiyorsanız yapın’

TBMM Başkanvekili Bilgiç ise milletvekillerine ‘Kavga yapmak istiyorsanız yapın’ diye tepki gösterdi. Bilgiç oturuma ara verdi. Oturuma ara verilmesinden sonra da gerilim devam etti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ferit

Rahmetlik yaşadığı zaman kimse arkasından konuşamıyordu şimdi meydanı boş bulan Mısıroğlunun arkasından konuşuyor ama Mısıroğlu tamamen delillere dayanarak konuşuyordu.

seviye, ahlak, insanlik mi bu?!

........
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23