• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP zorbalıkta ısrarlı

Yeniakit Publisher
2013-10-29 20:56:56 - 2013-10-30 07:54:49
CHP zorbalıkta ısrarlı

Hacı olan 3 AK Partili bayan milletvekilinin yarınki Genel Kurul’a başörtülü olarak geleceklerini açıklamasının ardından, CHP ‘gerici’ açıklamalarına devam ediyor.

ANKARA - Faruk Loğoğlu’nun ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da başörtülü milletvekiline karşı olduklarını söyledi. Koç, “Devlet kılık kıyafet zaptiyesi değildir. Devlet kimsenin ne giyeceğine, ne içeceğine, kaç çocuk yapacağına karışmaz. Herkes kişisel hak ve özgürlüklerini her alanda olduğu gibi din ve inanç özgürlüğünde de kullanmak hakkına sahiptir. Bunda hiç şüphe yok. Hiç kimsede de bir itiraz yok. Fakat demokratik ve laik bir sistemde devletin egemenliğini kullananlar, kimler bunlar, yasama, yürütme, yargı, eğitim, güvenlik, burada hizmet sunanlar, devlet adına hizmet sunanlar inanç ve etnik köken konusunda kör olmak zorundalar, tarafsız olmak zorundalar. Bunu bir inanç tartışması yaratılması yanlıştır. Demokratik, laik sistemlerin özüdür.İnanç sömürüsüdür. Hiç kimseye fayda getirmez” dedi.

YILMAZ: HÜKÜMET ÖRTÜYÜ İSTİSMAR EDİYOR

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise, Meclis’e başörtüsüyle girilmesinin dini simgenin istismarı anlamına geldiğini, bunun da  Anayasa’yı ihlal suçu olduğunu ve Anayasa’nın 24. maddesine aykırılık taşıdığını iddia ederek bunun bir özgürlük değil özgürlüklerin istismarı olduğunu savundu.

CHP NET TAVRINI BUGÜN BELİRLEYECEK

Öte yandan; CHP TBMM Grubu bugün, basına kapalı olarak toplanacak. AK Parti’li milletvekillerinin, başörtüsü ile Meclis çalışmalarına katılacaklarını açıklamalarının ardından CHP milletvekilleri de bu konuda stratejilerinin belirlenmesi için grup toplantısı yapılmasını talep etti. Bunun üzerine CHP Grubu, bugün saat 11.00’de toplanacak. Toplantıda milletvekilleri önerilerini sunacak ve partinin takınacağı tavır belirlenecek.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23