• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP yine kavga çıkardı

Yeniakit Publisher
2018-03-14 11:43:00 -
CHP yine kavga çıkardı

CHP ne yaptı etti yine kavga çıkardı! “İttifak” görüşmeleri sırasında CHP’li Musa Çam’ın geçmişte Bahçeli ile Erdoğan arasında seçim meydanlarında yaşanan tartışmaları kürsüden dillendirmesiyle kavganın fitili ateşlendi.

MUHAMMET KUTLU-ANKARA

AK Parti ve MHP’nin Genel Kurul’a getirdiği partilerin ittifakına ilişkin kanun teklifine engel olamayan CHP, yine fitne ve kavga çıkarma yoluna gitti. CHP cenahından sözlü sataşmalar yerini hakaretlere bırakınca genel kurul karıştı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın geçmiştearasında seçim meydanlarında yaşanan tartışmaları kürsüden dillendirmesiyle kavganın fitili ateşlendi. MHPliler Musa Çam’ı Meclis kulisinde sıkıştırdı, iki grup arasında büyük kavga çıktı. Kavgada iki kameraman da arada kalarak feci şekilde dayak yedi. Onlarca dakika süren kavga ve gerginliğin ardından Çam hakkında, TBMM’den 3 birleşim çıkarılma cezası verildi.

2014’TEKİ SÖZLER

İttifaka ilişkin kanun teklifi aleyhinde söz alarak kürsüye gelen CHP’li Musa Çam konuşmasında, “Bu düzenleme antidemokratik bir düzenlemedir. Bu düzenleme, bize 1980 öncesini hatırlatan yeni MC hükümetlerinin ittifakıdır arkadaşlar” dedi. Çam’ın bu sözlerinden sonra mikrofonu otomatik cihaz tarafından kapatıldı. Bir dakika ek süre isteyen Çam’a, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, “Bir dakika ek süre veriyorum, tamamlayın lütfen” dedi. Çam, aldığı konuşma süresinde, “Siyasette ömür boyu beraberlikler, ömür boyu husumetler yoktur. Daha düne kadar her iki partinin birbirine söyledikleri sözleri söylesek başımız döner. Bunları söylemeye gerek yok” dedi ama seçim meydanlarında Erdoğan ile Bahçeli arasında yaşanan söz düellolarından bahsetmeden duramadı. Çam’ın sözlerinin ardından AK Parti ve MHP sıralarından gürültüler, sıra kapaklarına vurmalarla tartışma başladı. AK Partililer ve MHP’liler Musa Çam’ın üzerine yürürken, CHP grubu tepkili MHP grubu ile AK Partililer arasında kaldı. CHP’liler ve az sayıdaki HDP’liler Musa Çam’ı Genel Kurul’un dışına çıkararak dayak yemesini önlemeye çalıştı. Oturuma ara verilirken arbede uzun süre devam etti. İdare amirleri ve parti yöneticilerinin ortamı sakinleştirmesinin ardından Bahçekapılı, içtüzüğe göre kaba ve yaralayıcı sözler nedeniyle Musa Çam’a 3 birleşim yasaklama cezasını oya sundu. Genel Kurul’dan yasaklanması nedeniyle Çam’ın maaşından da 12 bin lira para cezası kesileceği öğrenildi.

ÇAY OCAĞINA KADAR SÜRDÜ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çam salon dışına çıkarılırken yeniden kavga çıktı. Çam’ı kuliste sıkıştırmak isteyen MHP’liler önden giderek salondan ayrıldılar. CHP’liler Musa Çam’ı salondan çıkarmakta oldukça zorlandı. MHP’liler ile CHP’liler arasında kavga kuliste de dakikalarca sürdü. Meclis güvenlik görevlileri iki grubu ayırmakta bir hayli zorlandı. CHP’liler Çam’ı çay ocağının yanındaki kapalı bir bölümde korumaya alarak MHP’lilerin darbelerinden kurtarmaya çalıştılar.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, kavganın yatışmasının ardından Meclis Genel Kurulu’nda bulunan MHP Genel Başkanı Bahçeli’den CHP grubu adına özür diledi.

MECLİS’İ KARIŞTIRAN ADAM!

Bahçeli’ye yönelik sözleriyle TBMM’yi karıştıran CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a Genel Kuruldan 3 birleşim çıkarma cezası verildi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23