• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP modern eşkıya

Yeniakit Publisher
2013-10-22 22:38:38 - 2013-10-23 06:07:55
CHP modern eşkıya

Üçüncü Köprü’ye ve ODTÜ’deki yol çalışmasına karşı çıkan CHP’yi sert bir dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz yol yapıyoruz, onlar yolsuzluk yapıyor... Eskiden eşkıyalık vardı, şimdi de modern eşkıyalar var” dedi.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü köprü ve ODTÜ’deki yol çalışmalarına karşı çıkan CHP’lileri sert dille eleştirdi. Kendilerinin medeniyetin gereği olan yol yapmalarına karşın yolsuzlukların mimarı CHP’nin buna karşı çıktığına dikkat çekerek, “Onların anlayışında yol yok, yolsuzluk var. Eskiden eşkıyalar vardı, şimdi de modern eşkıyalar var.” dedi. Başbakan Erdoğan, konuşmasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a da sahip çıktı.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Hiç kimseye bu ülke üzerinde ameliyat yaptırmayacaklarını ifade eden Erdoğan, “İçeride ve dışarıda koro halinde yürütülen kampanyalar yeni Türkiye’ye asla zarar veremez. Biz hak adalet ve barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz hesabımızı önce Allah’a sonra millete veririz. Hiç kimsenin karanlık senaryoları karşısında boynumuzu eğmeyiz” dedi. Türkiye’nin dosta dost, düşmana da gerekeni yapacak güçte olduğunun altını çizen Erdoğan, “Herkes dostluğumuzdan emin olsun, hak, hakikat ve adaleti savunacağımızı bilsin. Türkiye artık eski Türkiye değil” dedi.

BİZE KARNE VERECEK YEGANE MERCİ MİLLETİMİZDİR

Geçen hafta açıklanan AB ilerleme raporuna da değinen Erdoğan, “2013 ilerleme raporu doğru olmayan değerlendirmeler içerse de hükümetimizin reform kararlılığını teyit ediyor. Bu rapor karne değil. Türkiye’ye karne verecek yegane yer milletimizin ta kendisidir. AB’nin müzakere sürecindeki isteksiz oyalayıcı tavrını bu raporda görmek isterdik. İki yıldır devam eden katliam karşısında hâlâ AB bir tavır alamamıştır. AB Mısır’daki askeri darbeye hâlâ darbe deme cesaretini gösterememiştir. AB’nin kendi öz eleştirisini yapmasını, kendi raporunu yazmasını samimiyetle bekliyoruz. Önümüze çıkarılan tüm engellere rağmen müktesebata uyum çalışmasını kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

ASRIN PROJESİNİ 29 EKİM’DE AÇIYORUZ

Asrın projesi olarak nitelenen Marmaray’ı 29 Ekim’de açacaklarını ifade eden Erdoğan, “İstanbul’da muhteşem bir törenle bu eserin açılışını yapacağız. Bu projeleri hazmedemeyenler var. Biz ammeye hizmet veriyoruz bireye değil. Tüm insanlık bu üçüncü köprüden istifade edecek. Oradan 200 bin ağaç sökersin 3 milyon ağaç dikersin. Dünyaya sizin gözünüz kör be” ifadelerini kullandı. Yolun medeniyet olduğunun altını çizen Erdoğan, “Yol için gerekirse cami bile yıkılır, o cami başka bir yere yapılır. Çünkü yol medeniyettir” dedi.

CHP, MODERN EŞKIYA

ODTÜ’deki yol çalışması hakkında da konuşan Erdoğan, “Planı şu veya bu kişi yapmaz. Belediyeler bunun planını yapar uygulamaya sokar. Birileri çıkıyor bu yolu engellemeye çalışıyor. Kim? Bütün yolsuzlukların mimarı olan CHP. Onların anlayışında yol yok, yolsuzluk var. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yolu yapmaya devam edecek. Yarın doğabilecek tıkanıklıkların aşılması için bunların yapılması lazım. Birileri ön kesiyor diye biz duramayız. Eskiden eşkıyalar vardı, şimdi de modern eşkıyalar var, onlar yapıyor. Kim yolumuzu kesmeye çalışırsa bizim çelik irademizi görecektir. Kararlılıkla, azimle, inançla bu yolda mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ MECLİS’E GELİYOR

Başbakan Erdoğan Demokratikleşme Paketinde açıklanan bazı maddelerin yakında Meclis gündemine geleceğini dile getirdi. Erdoğan, “Açıkladığımız bu paketin yasama organı tarafından ele alınacağı maddeleri toplu olarak meclise gönderiyoruz. Demokratikleşme paketimizin yasalarla adımı atılacak kısmını çıkarmakta kararlıyız. Bakanlar Kurulu olarak yetkisinde olan askerliğin kısaltılması ile ilgili kısmı hükümet sözcümüz ifade etti. Uzun dönem 12 aya indirildi. Yedek subaylık ve kısa dönem aynı kaldı. TSK’nın düşüncelerini alırız. Nihai kararı Bakanlar Kurulu olarak biz veririz. Bunun üslubu çalışma şekli budur. Bunu kurcalamaya çalışan demokrat göründüğü halde demokrasi karşısında olan siyaset anlayışı var” dedi.

PİLOTLARIMIZ UĞRAŞLARIMIZ SONUCU SERBEST KALDI

Lübnan’da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan iki pilota geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, “Lübnan’da kaçırılan iki pilotumuz uzun uğraşlarımız çok dikkatli çabalarımız neticesinde serbest kaldılar. Cumartesi İstanbul’a intikal ettiler. Pilotlarımızın ailelerini aramıştım ve mutlu haberden haberdar etmiştim. Cumartesi pilotlarımızın sevincini birlikte yaşadık. Pilotlarımızın bulunması için büyük gayret ortaya koymuştuk. Çalışmaları çok gizli ve dikkatli yürütmek gerekiyordu. Konuyu mutlu bir sona ulaştırdık. Dışişleri Bakanlığı’mıza, MİT’e ve diğer ilgili kurumlara çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bize bayram içinde bayram yaşatan iki pilotumuza ailelerine THY’nin tüm çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ OLMASINI İSTEMEYEN ODAKLAR VAR

Büyük devlet olmanın nimet olduğu kadar külfetleri de bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, “Külfetten korkanlar nimete kavuşamazlar. Meyve veren ağaç taşlanır. Türkiye ekonomisi demokrasi ile daha da büyüdükçe bu büyümeyi çekemeyenler farklı yollara başvurarak Türkiye’yi hedef alacaklardır. Bu bölgede güçlü bir Türkiye olmasını istemeyen bunu engellemek için her yola başvuran odaklar var” diye konuştu.

SİSTEMLİ ŞEKİLDE YÜRÜTÜLEN KAMPANYALARI BİLİYORUZ

Türkiye’nin büyümesini engellemek için birilerinin gayret sarf ettiğini belirten Erdoğan, “Türkiye’nin büyümesini engellemek amacıyla içerde olduğu kadar dışarıda da tuzaklar kurulmuş dışarıda pişirilen zehirli aşlar içerde servise konmuştur. Dışarıda da yoğun bir mücadele halindeyiz. Türkiye’ye kast eden o terörü besleyen o çeşitli araçlarla Türkiye içindeki o odaklara karşısında hukuk içinde çok yoğun bir mücadele veriyoruz. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Bugüne kadar buna asla müsaade etmedik, etmeyiz. Malum çevreler sistemli şekilde yürütülen kampanyaları ve o niyetleri bilmediğimizi zannediyorlar ama biliyoruz. Gerek Türkiye içinde gerek bölgemizde adaletten insan hak ve özgürlüklerini yüceltmekten başka gayemiz yok” diye konuştu.

HERKES HADDİNİ BİLECEK

İmralı’ya kimin gidip kimin gitmeyeceği konusunda kararı hükümetin verdiğini de hatırlatan Erdoğan, “İmralı’ya kimin gidip kimin gitmeyeceğine hükümetin karar verdiğini dile getiren Erdoğan, “Birileri çıkıp da ‘İmralı’ya kim gider kim gelir’ diye hesap yapıyor. Bunun kararını hükümet verir. İster gönderir ister göndermez. Hükümete ya da Adalet Bakanlığı’na kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderilir yeri gelir gönderilmez herkes haddini bilecek. Biz bunu her fırsatta ifade ettik. Türkiye’de de bizim yetkilerimizin ne olduğunu biliriz. Ülkemizin hassasiyeti sebebiyle bazı konularda sessiz kalıyorsak, bu sessizliğimiz bazılarına prim olarak kabul edilmesin. Hiçbir ülkenin zararını biz kendi kârımız olarak görmeyiz” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN MEYVELERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamının yankılarından da bahseden Erdoğan, “Turizmi baltalamaya, özellikle Türkiye’nin imajını sarsmaya yönelik çabalara rağmen turizm gelirleri önemli artı kaydetti. 2002’de turist sayısı 13 milyon, gelir 8.5 milyar dolardı. 2012’de turizmden gelen gelir 26 milyar dolar, turist sayısı da 32 milyon oldu. Bu yılın 8 ayında turist sayısı 24 milyon, gelir ise 19 milyar dolar oldu. Mardin fazla turist görmezdi. Ama bu bayram oteller neredeyse ful doluydu. Terör Güneydoğu ve Doğu illerimize sıkıntı oluşturmazsa buralara daha fazla turist gelecektir” dedi.

İZZETBEGOVİÇ’İN VASİYETİNİ HATIRLATTI

Başbakan Erdoğan; ölüm yıldönümünü hatırlatarak, Aliya İzzetbegoviç için rahmet diledi. Erdoğan, ölmeden önce görüştüğü Aliya İzzetbegoviç’in “Bosna Osmanlı emanetidir, koruyun ve sahip çıkın” diye vasiyette bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, Aliya İzzetbegoviç’in vasiyetini yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

KARNEYİ AB DEĞİL, MİLLET VERİR

AB’nin Türkiye İlerleme Raporu’na da değinen Erdoğan, “Bu rapor elbette bizim için karne değil. Türkiye’ye karne verecek yegane merci hiç kuşkusuz milletimizin tâ kendisidir. Aday ülkelerini eleştirmek de son derece cömert olan AB’nin, kendi öz eleştirisini yapmasını, kendi ilerleme raporunu yazmasını samimiyetle bekliyoruz” dedi.

Erdoğan, ayrıca AK Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği, Parlamenterler Danışmanı Eğitimi’nde başarılı olanlara ve dereceye girenlere ödüllerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23