• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP: AK Parti’ye koz vermeyelim

Yeniakit Publisher
2013-10-30 21:29:29 - 2013-10-31 03:35:12
CHP: AK Parti’ye koz vermeyelim

CHP, Meclis’e başörtüsü ile gelecek olan milletvekillerine karşı takınılacak tavır konusunda ikiye bölündü.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve Grup Başkanvekili Engin Altay’ın başını çektiği grup, Meclis’te başörtüsüne karşı çıkarken, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile CHP’nin müftüsü İhsan Özkes, “AK Parti’ye seçim öncesi koz vermeyelim. Mağrurların mağdur görüntüsü çizmesine engel olalım” görüşünde. CHP’liler, başörtülü milletvekillerine “değişik şekillerde bireysel tepkiler ortaya koyma” kararı aldı.

TAKAR YA DA TAKMAZ ONLARIN YAŞAM BİÇİMİ

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili İnce, kişisel yaşama saygılı olduklarını ifade ederek, “Bizim kişisel yaşama saygımız sonsuzdur. Onu takar ya da takmaz onun yaşam biçimidir o. Bu özgürlük değil, özgürlükten vazgeçmektir. Saçını açma özgürlüğünden vazgeçmektir.” dedi.

CHP’Lİ VEKİLLER İKİYE BÖLÜNDÜ

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de toplantıda partililerin başörtülü vekile karşı takınılacak tavır konusunda kendi fikirlerini belirttiklerini belirterek, başörtülü vekil konusuna karşı çıkanların olduğu gibi Meclis’e girmesi yönünde fikir beyan edenlerin de bulunduğunu kaydetti.

CHP’liler: AK Parti’ye koz vermeyelim

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Genel Kurulu’na başörtülü milletvekillerinin gireceği yönündeki tartışmaları değerlendirirken, AK Parti’ye yönelik, “Bunların İslam anlayışı siyasetle iç içe bir İslam anlayışıdır. Hiçbir dertleri yoktur. Dertleri sadece seçim öncesinde bir türban mağduriyeti yaratmaktır” dedi. İnce, “AKP’nin bu oyununa alet olmayacağız. Mağrur olmalarına rağmen mağdur görüntüsü çizmelerine engel olacağız. Tayyip Erdoğan’ın elinden bu silahı alacağız. Mağrur olmasına rağmen onun mağdur görüntüsü çizmesine izin vermeyeceğiz. Seçim öncesinde, AKP’nin elindeki bu yalancı, mağdur flamasını onların elinden alacağız” dedi.

ÖZKES: AKP’YE GOL ATTIRMAYALIM

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise, AK Parti’nin, başörtüsünü, kaymak olarak yediğini, seçim öncesinde de bu kaymağı katmerli hale getirdiğini savundu. Özkes, “AKP, bizim karşı çıkarak, kaymağın üzerine bal sürmemizi bekliyor. O nedenle AKP’nin hevesini kursağında koymamız, üzmemiz lazım. AKP, biz karşı koyarsak, ne kadar şiddetli tavır sergilersek, bundan mutlu, memnun olacak ve seçimlerde kullanacak. Dolayısıyla bu tuzağa, bu oyuna gelmemeliyiz. AKP’nin beklediği pası vererek, AKP’ye gol attırmamalıyız. Türkiye’nin o kadar sorunu var ki... Ama bu sorunların hepsi bir yana duruyor, sürekli başörtüsü tartışması oluyor. Bir an önce Türkiye’nin önündeki başörtüsü tartışması giderilmelidir. Halkın sorunlarına dönülmelidir” dedi.              
Özkes, kendisinin emekli müftü, annesi, eşi ve kızının başörtülü olduğunu vurguladı.            
 
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da gazetecilerin, “Genel Kurul’a Atatürk tişörtüyle mi geleceksiniz?” sorusunu, “Öyle düşünüyorum” diye cevapladı. Yılmaz, “Bugün mü yarın mı?” sorusuna ise “Bakalım, göreceğiz, bir değerlendirme yapacağız” karşılığını verdi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23