• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cheesecake tarifi | Limon sos nasıl yapılır?

Ülkemizde sık sık tüketilen ve sevilen bir tarifin orijinal versiyonunu sizlere sunuyoruz. Peki ama Cheesecake nasıl yapılır? Cheesecake yaparken nelere dikkat edilmeli? Limonlu Cheesecake tarifi...

Yeniakit Publisher
2019-11-18 19:41:00 -
Cheesecake tarifi | Limon sos nasıl yapılır?

Ülkemizde sık sık tüketilen ve sevilen bir tarifin orijinal versiyonunu sizlere sunuyoruz. Peki ama Cheesecake nasıl yapılır? Cheesecake yaparken nelere dikkat edilmeli? Limonlu Cheesecake tarifi...

Severek tüketilen Cheesecake tarifini sizler için derledik. Dilerseni frambuaz ya da orman meyveleri ile deneyip farklı lezzetler tüeretebileceğiniz enfes bir tarif....

Tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 su bardağı fındık 
  • 50 gram tereyağı veya margarin

Kreması için;

  • 300 gram labne peyniri (Ben Pınar marka kullandım)
  • 1 buçuk su bardağı süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta (büyük ise 2 adet)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limonun kabuğu
  • Yarım limonun suyu

Limon sosu için;

  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Öncelikle fındık ve bisküvileri mutfak robotundan geçirin. Cezvede erittiğiniz tereyağını bu malzemelerin üzerine gezdirin ve karıştırarak kelepçeli kalıba koyun. 

Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında bekletin. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin. İlk yumurtayı ekleyin ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekleyin.

Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Limon kabuğunu ve suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün. Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun ve hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayın.

Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün. Ardından kelepçeli kalıbı kaynarsulu tepsiye oturtun.

Önceden ısıtılmış fırında 165 derece 45-55 dakika arası pişirin.

Sosu için; tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Boza kıvamına gelene kadar karıştırın.

Soğuduktan sonra üzerine sosunu dökerek servis edin. 

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23