THY- Euroleague

Ceviz suyu ne işe yarar?

Aromatik kokulu bir ağaç türü olan ceviz Juglans cinsine aittir, tüysü yaprakları karşılıklı dizilmiş şekildedir. Vücut için faydalarıyla öne çıkar. Kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanında suyunun da faydalı olduğu birçok hastalık vardır.

14 Haziran 2018 Perşembe 13:58
Ceviz suyu ne işe yarar?

CEVİZ SUYUNUN HAZIRLANIŞI:

Bir litre suya bütün 7-8 adet ceviz kırılmadan ve kabukları soyulmadan üstü ve altı karşılıklı delinerek çaydanlığa atılır. İçerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi veya üzüm sirkesi eklenir. 15 dakika kaynatılır. Elma sirkesi kaynadıktan sonra eklenirse daha etkili olur. Bu bitkisel karışım sabah akşam aç karnına günde 2 kere su bardağı ile içilir.

CEVİZ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Gece suda bekletilmiş olan cevizin suyu sabah aç karnına içildiğinde kolesterolü düşürür.

Ceviz suyu veya ceviz kabuğu suyu zayıflama ve kilo vermede etkili bir formüldür. Ceviz suyu ile zayıflanacaksa 3 günlük uygulamadan sonra bir hafta ara verilmelidir. Ceviz suyu hazırlamak için kullanılan cevizler yenilirse, hem iştah keser hem de zayıflamaya yardımcı olur.

Ceviz suyu regl sancılarına iyi gelir.

Topuk dikeni tedavisine bitkisel bir çözümdür.

Tiroid tedavisinde kullanılır.

İçerisinde barındırdığı faydalı enzimler cilt lekelerine karşı bitkisel bir tedavidir.

Ceviz yaprağı suyu ishale, bademcik iltihabına, el ayak terlemesine ve hemoroide iyi gelir.

İdrar söktürücüdür, göğüs ve nefes borusu ağrılarını giderir. Öksürüğü keser, damar ve ciğerleri kuvvetlendirir.

Altını ıslatan çocuklara iyi gelir. Bir litre suyun içine 20 gram ceviz suyu eklenir ve bir çay kaşığı içirilir.

Mide, akciğer ve kanı temizler, hazmı kolaylaştır. Kabızlığa karşı faydalıdır.

Ergenlik sivilcelerine, iltihaplı egzamalara ve ayak terlemesine ceviz yaprağı suyu iyi gelir.

Mideyi, karaciğeri ve kanı temizler. Hazmı kolaylaştırarak kabızlığı önler. Haziran ayında toplanmış taze yaprakları ve kabuğu kaynatılarak tüketilir.

Dişeti, boğaz, ağız ve gırtlak rahatsızlıklarında ceviz suyu kaynatılır ve gargara yapılır.

Tarifteki gibi hazırlanan ceviz suyu her gün bir fincan içilebilir. Demlenen ceviz suyu birkaç gün saklanabilir.

Demlenmiş olan ceviz suyunun içerisine bir kabuk tarçın veya birkaç adet karanfil atılarak hem şifası kuvvetlendirilebilir hem de aromatik bir tat elde edilebilir.

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

Haber Tarihi: 14 Haziran 2018 Perşembe 13:58

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    12 Aralık 2018