• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cem Küçük'ten yeniakit.com.tr'ye flaş açıklamalar

Yeniakit Publisher
2020-08-13 21:01:00 - 2020-08-13 22:03:23
Cem Küçük'ten yeniakit.com.tr'ye flaş açıklamalar

Gazeteci-Yazar Cem Küçük, yeniakit.com.tr'de Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazeteci-Yazar Cem Küçük, yeniakit.com.tr ‘Ülke Gündemi’nde Mehmet Özmen’in Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorularını cevapladı, çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Türkiye gündeminin flaş meselelerinin dobra dobra ele alındığı programda, AK Parti ve CHP'de yaşanan gelişmelerin perde arkası masaya yatırıldı.

Muharrem İnce'nin parti kurma çıkışı ve CHP'den gelen tepkilerin de değerlendirildiği programda, İnce’nin CHP’den ihraç edilip edilmeyeceği, değerlerimize savaş açma hüviyetini taşıyan İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik tepkiler, hedefe konulan gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak ve CHP’li Aylin Nazlıaka’nın tepki çeken sözleri de konuşuldu.

Muharrem İnce açıklaması

Küçük, Muharrem İnce ile ilgili yaptığı açıklamada, "Muharrem İnce ile mevcut CHP yönetimi arasındaki ipler kopmuş." ifadelerini kullandı.

Cem Küçük, "Bu hareketi başlatıp Muharrem İnce başarılı olabilir mi olamaz mı onu göreceğiz. Ama şunu biliyoruz, CHP'nin mevcut yönetiminde Kemalist, Atatürkçülerin sesi pek çıkmıyor. Muharrem İnce de bu seslerden bir tanesi." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Belki seçimin kaderini belirleyecek"

Küçük, "Yeni sistemde 50+1 gerektiği için, 30-40 bin oy bile fark eder. Ben Muharrem İnce'nin çok oy alacağını düşünmüyorum ama alacağı 50 bin, 100 bin ne kadar alırsa o kadar etkili ki... Yalova Milletvekiliydi kendisi. Şimdi orada 30-40 bin oy alsa, belki seçimin kaderini belirleyecek. Yani Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının veya kazanacak adayın belirlenmesinde büyük etkisi olacak gibi görünüyor Sayın Muharrem İnce'nin." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ozcyr54

Didlipak acilen özür dilemeli

bu da geçer

Haberin başlığında "... yanıtladı" kelimesi var. "Cevap" kelimesi bi tarafınıza mı batıyor ey yeniakit! HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? 1982 yılında Azerbaycan'a ikinci gidişimde bana genç bir komünisti rehber olarak verdiler. Rehberim ateşli bir komünist olduğu için diğerleri gibi Türklüğü kat'iyyen kabul etmiyor konuştukları dilinde Türkçe değil Azerbaycanca olduğunu iddia ediyordu..Bir gün o genç rehberimle birlikte Bakü'den Sumgayıt şehrine doğru yola cıktık. Otomobille giderken doğrusu bu ya, onu biraz düşündürmek istedim. Dedim ki: ''Ay gardaş, bizde, Türkçe'de sayılar bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, on diye başlar ve devam eder gider. Azerbaycanca'da sayılar nasıl başlar? Dedi ki: '' Bizde de bir, iki, üç, dört, beş, altı, yeddi, seggiz, dogguz, on diye başlayır. '' Ben çok şaşırmış gibi yaparak : '' Allah Allah '' dedim. '' Büyük tesadüfe bak ! Dillerimiz ne kadar cok birbirine benziyor.'' Sonra ona, başımı işaretleyerek tekrar sordum: '' Türkçe'de biz buna baş, saç, kaş, göz, burun, dudak, diş, dil diyoruz. Acaba siz Azerbaycan dilinde bunlara ne diyorsunuz ? '' Tam manasıyla köşeye sıkıştı. Başını öne eğerek:'' Biz de baş, saç, gaş, göz, burun, dudak, diş, dil deyirik '' dedi. Ben daha çok şaşırmış gibi yaparak ellerimi birbirine vurdum.' 'Allah Allah '' dedim.'' Şu tesadüfe bak! dillerimiz ne kadar da cok birbirine benziyor ? '' Sonra da uzak dağları, bulutları, ağaçları, gökyüzünü, suları, çiçekleri, güneşi, kuşları, bir bir göstererek ama isimlerini önce ben Türkçe söyleyerek sordum: '' Ya bunlara siz Azerbaycan dilinde ne diyorsunuz ? '' Verdiği cevaplar hep aynıydı. '' Biz de dağ deyirik, ağaç, bulut, su, güneş, guş deyirik. '' Ben her defasında hayretlere düşer gibi yapıyor.'' Olamaz olamaz ! '' diyordum. '' Bu kadar tesadüf olamaz. Şaşırdım kaldım doğrusu ! '' Azerbaycanca ile Türkçe birbirine ne kadar benziyor ? Derken bir köprü üzerinden gecerken tekrar sordum: '' Ay gardaş ! '' dedim. Türkçe'de biz buna köprü diyoruz, bunun Azerbaycancası nedir acaba ? Gülümsedi, ''Biz buna körpü deyirik.'' dedi. Toprağı göstererek sordum: '' Peki Azerbaycan dilinde siz bu toprağa ne diyor sunuz ? '' '' Biz ona torpağ deyirik '' diyerek gururlandı. Ben cok ciddi olarak '' haaa '' dedim. '' Şimdi anladım ki bizim dillerimiz cok farklı ve ayrı imiş. Biz toprak diyoruz siz torpağ diyorsunuz. Toprak başka torpağ başkadır. Biz köprü diyoruz siz körpü diyorsunuz. Dillerimiz başka olduğuna göre siz Türk de olamassınız. Çünkü bir millet aynı dili konuşur. Aynı milletin böyle farklı dili olur mu ? '' Muhatabım susup kaldı. Bu hadiseyi neden anlattım biliyor musunuz ? Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi'ndeki ortak kelimelerden mesela hayatı, şartı, eseri, edebiyatı, ihtiyacı, şehiri, fikiri, imkânı, tabiatı, şüpheyi, hatırayı, dilimizden koparıp atanlar ACABA KİME HİZMET EDİYORLAR dersiniz; hiç düşündünüz mü ? Y.B.Bakiler--Sözün Doğrusu 1
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23