• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çavuşoğlu: Bizim ittifakımız halk ile

Yeniakit Publisher
2013-10-28 22:19:19 - 2013-10-29 07:38:37
Çavuşoğlu: Bizim ittifakımız halk ile

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptırdıkları anketlerin sonuçlarına göre büyükşehirlerin en az üçte ikisini yine AK Parti’nin kazanacağını savunarak, “Partiler arasında ittifak yapmaya çalışsalar bile tabanda, yani halk düzeyinde bu ittifak tutmaz çünkü vatandaş kendisine hizmet edeni seçer” dedi. Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, yeni büyükşehir belediyeleri kurulmasının ilham kaynağının Kocaeli ve İstanbul’da elde edilen başarı olduğunu söyledi

KOCAELİ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptırdıkları anketlerin sonuçlarına göre büyükşehirlerin en az üçte ikisini yine AK Parti’nin kazanacağını savunarak, “Partiler arasında ittifak yapmaya çalışsalar bile tabanda, yani halk düzeyinde bu ittifak tutmaz çünkü vatandaş kendisine hizmet edeni seçer” dedi. Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, yeni büyükşehir belediyeleri kurulmasının ilham kaynağının Kocaeli ve İstanbul’da elde edilen başarı olduğunu söyledi.

“BÜYÜKŞEHİRLERİN EN AZ ÜÇTE İKİSİNİ YİNE AK PARTİ KAZANACAK”

Çavuşoğlu, daha önceki 16 büyükşehir belediyesinin 10’unun AK Partili olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:       
       
“Yine öyle görünüyor ki daha da fazla oranda 30 büyükşehir belediyesinin en az 20’den fazlasını alacağımıza inanıyoruz. Şu andaki göstergelerde o ama tabii seçimden önce kesin bir şey söylemek mümkün değil. Biz şu ana kadar ki göstergeleri söylüyoruz. Adaylar önemli. Arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla yürüteceğimiz çalışmalar önemli. Hiçbir seçim garanti değildir. Tabii her partinin, her iktidarın da hedefleri var. Bizim de hedeflerimiz var.”

Gerçekçi anketler yaptırdıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Yaptırdığımız anketlerin sonuçlarına göre büyükşehirlerin en az üçte ikisini yine AK Parti kazanacak” dedi.

“İTTİFAKLARIN TUTMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Çavuşoğlu, adaylık sürecini sorunsuz geçirmek için titiz davrandıklarını, çalışmaları bu yönde yürüttüklerini aktardı.        
      
“Diğer partilerin İstanbul’daki ittifak arayışlarına inanmıyoruz” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:   
           
“Partiler arasında ittifak yapmaya çalışsalar bile tabanda, yani halk düzeyinde bu ittifak tutmaz çünkü vatandaş kendisine hizmet edeni seçer. Vatandaşlar kendine hizmet getiren anlayışı destekler. O nedenle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da başlayan AK Parti belediyecilik anlayışı tüm İstanbul’u adeta kucaklamıştır. İstanbul halkının bu hizmetlerden memnun olma oranı çok yüksektir. Genel seçimlerde hangi partiye oy verirse versin, yerel seçimlerde insanlar bunu da gözetiyor. Ben yukarıda ittifak arayışı olsa bile tabanda bu ittifakların tutmayacağını düşünüyorum. Vatandaşlar günlük yaşantısına nelerin gelip, nelerin gideceğini hesaplar.”

“MARMARAY, LONDRA’DAN ÇİN’E KADAR HERKES İÇİN ÖNEMLİ”

Çavuşoğlu, Marmaray’ın sadece Türkiye için tarihi bir proje olmadığını dile getirerek, “Aslında Avrupa’dan Asya’ya kadar, Londra’dan Çin’e kadar kıtaları, ülkeleri ve şehirleri adeta İpek Yolu’nu yeniden canlandıran, birleştiren büyük bir proje. Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünde böyle anlamlı büyük bir projeyi hayata geçirmek, bizim için, Türkiye için önemli. Marmaray, Londra’dan Çin’e kadar herkes için önemli bir proje” ifadesini kullandı.     



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23