• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çavuşoğlu, Akit’e konuştu: YPG Münbiç’ten çıkarılacak!

Yeniakit Publisher
2018-05-31 11:15:00 -
Çavuşoğlu, Akit’e konuştu: YPG Münbiç’ten çıkarılacak!

Uçakta Ankara Temsilcimiz Hacı Yakışıklı’nın sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, “ABD ile ilişkilerin normalleşmesi; FETÖ’nün iadesi, PYD’nin Münbiç’ten çekilmesi ve PYD’ye verilen silah desteğinin sonlandırılmasına bağlı” dedi.

 HACI YAKIŞIKLI/SOLİNGEN  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almaya dönüşü Akit’e konuştu. Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Merkel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ülkesine davetine ilişkin “Merkel’e Erdoğan’ın selamını ilettim, ‘Cumhurbaşkanınızı seçimden sonra bekliyoruz’ dedi. Merkel de sık sık Türkiye’ye geliyor. Bizim için de doğal bir şey” dedi.

“ABD İLE İLİŞKİLER YUMUŞAR”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye ve Erdoğan’a büyük saygısının ve sevgisinin olduğunu belirten Çavuşoğlu, ABD ile ilişkilerin normalleşmesinin; “FETÖ’nün iadesi, PYD’nin Münbiç’ten çekilmesi ve PYD’ye verilen silah desteğinin sonlandırılması” gibi gelişmelerle mümkün olacağını söyledi.

“F-35 TESLİMİNDE ENDİŞEM YOK”

Çavuşoğlu, ABD’nin F-35’lerin Türkiye’ye teslimatına ilişkin olarak, “Benim şahsen bir endişem yok. Çünkü bu paraları ödenmiş, kapsamlı  bir anlaşma. İçinde parça üretimi de var. Bugüne kadar taksitlerimizi ödemişiz. Bu anlaşma S400 veya başka bir konuya bağlı değil. Benim canım sıkıldı, oynamıyorum diyeceği bir anlaşma da değil. Hukuki yükümlülükleri de var. Kongreden söylemler geliyor kısıtlamaya yönelik. Şu ana kadar hükümet kanadından böyle bir baskı yok vermiyoruz diye. O nedenle ben bir endişe görmüyorum” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“HDP’YE NİYE İZİN VERDİNİZ?”

Almanya’nın HDP’ye miting izni vermesinin görüşmelerde gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Çavuşoğlu, şunları dile getirdi: “Onu söyledim. Her ne kadar son dakika adamları konuşturmasanız da adamlar mitingini yaptı. O da dedi ki, onlara konuşma izni vermedik. Biz de takip ediyoruz, siz de bize bilgi verirseniz... Orada bir toplantı oldu, toplantı oldu ama HDP’li siyasetçilere konuşma izni vermemişler. Sonra yok yok dediler. Tabii o arada PKK paçavralarını sallandırdılar. Ona da izin vermemeleri gerekirdi. Son bir sene içinde PKK’ya yönelik gerçekten katı tutum izlemeye başladılar. Sigmar’ın da bir önceki içişleri bakanının da önemli rolü var. Eyalet Başbakanı da ‘kesinlikle biz PKK ile Kürtleri iyi ayırt ediyoruz’ dedi. ‘Biz de tam bunu istiyoruz’ dedik.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23