Canan Karatay yine gündemde! O besin tıkalı damarları açıyor, pekmezle birlikte etkisi katlanıyor
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında özellikle tüketilmesi gereken bir besine dikkat çekti. Karatay, bu doğal besinin pekmezle birlikte yenildiğinde damar tıkanıklıklarını önlemeye yardımcı olduğunu ve bağışıklığı güçlendirdiğini söyledi. Sağlıklı yaşam önerileriyle sık sık gündeme gelen Karatay, “Vücuda enerji verir, damarları temizler, doğal ilaçtır” ifadelerini kullandı.
Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, daha çok Canan Karatay diyeti ile konuşulsa da açıklamalarıyla çoğunlukla ikiye bölen ve gündem olan bir isim. Sık sık besinlerle ilgili 'Kesinlikle yemeyin' ya da 'Mutlaka yiyin' önerilerinde bulunan Canan Karatay, geçtiğimiz aylarda bir besini ön plana çıkarmış ve ısrarla önermişti. Karatay'ın önerisi havaların soğuması ve kışın etkisini göstermesiyle yeniden gündem oldu.
Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, diyeti ve önerileriyle çok konuşuluyor.
Canan Karatay, yaptığı öneri ve açıklamalarla sık sık gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Meteoroloji'nin art arda açıklamaları ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Karatay'ın aylar önce yaptığı bir açıklama yeniden gündem oldu.
Canan Karatay, "Pekmezle tüketince tıkalı damarları açıyor" dediği tahini ısrarla önerdi.
Özellikle tahinle birlikte tüketilince büyük bir lezzet sunan tahin, çoğunlukla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda tahini öneren Canan Karatay, havaların soğumasıyla birlikte tahin açıklamasıyla yeniden gündeme geldi.
Tahinin Faydaları Neler? Tahin Pekmez Karışımı Neye İyi Gelir?
Canan Karatay, tahinin kan dolaşımını düzenlediği ve tıkalı damarları tedavi ettiği konusuna ısrarla vurgu yaptı. Tahin, antiinflamatuar özellikleri sayesinde bağışıklığı güçlendirir, akciğerleri temizler ve kolesterol seviyesini düşürürken, kalp hastalıkları ve felç riskini de azaltır. Tahin, kadın ve erkeklerde doğurganlığı artıran, kısırlık riskini azaltır. Ayrıca tahinin içindeki kalsiyum ve magnezyumun da kan basıncını düşürmekte etkili olduğu biliniyor. Canan Karatay, tahinin pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde tıkalı damarları açtığına dair açıklamada bulunmuştu.
