Canan Karatay, ekmek aşkı olmasın: Tehlike saçıyor dedi sonrası ilk kez net konuştu
Sağlık üzerine yaptığı çarpıcı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek ve ev yapımı hamur işlerinin insan sağlığına olan zararlarına dikkat çekti, net konuştu. Dr. İbrahim ise ekmek hakkında bakın nasıl konuştu.
Kahvaltıda ekmek tüketmenin bağımlılık yaptığını belirten Karatay, ekmeğin hücreleri olumsuz etkilediğini ve vücudu hızla açlığa sürüklediğini ifade etti.
Peki, kahvaltıda ekmek yemeden nasıl doyulur? Ekmek yerine hangi sağlıklı besinler tercih edilmelidir? İşte Canan Karatay’ın açıklamaları ve sağlıklı kahvaltı önerileri…
Ekmek Tüketmenin Zararları: Bağımlılık Yapıyor!
Canan Karatay’a göre ekmek, insan vücudunda uyuşturucu benzeri bir etki yaratıyor ve bağımlılık oluşturuyor. İşte Karatay’ın konu hakkındaki çarpıcı açıklamaları:
"Ekmek yemeden duramıyorum" diyenler aslında bağımlı!
Ekmekte bulunan "Amilopektin A" maddesi, kan şekerini hızla yükseltiyor.
Kan şekeri hızla yükseldiğinde, vücut insülin salgılıyor ve kısa süre sonra tekrar açlık hissi oluşuyor.
Bu döngü, kişinin sürekli ekmek ve tatlıya yönelmesine sebep oluyor.
Canan Karatay, bu mekanizmanın vücutta serbest oksijen radikallerini artırdığını ve hücrelere zarar verdiğini belirtiyor. Yani ekmek, sadece kilo aldırmakla kalmıyor, aynı zamanda hücrelerin doğru çalışmasını engelliyor.
Dr. İbrahim: Ekmek tüketimine ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu insanının genetik yapısının ekmeğe özgü geliştiğini söyledi.
bazı uzmanların "ekmek yemeyin" uyarısını eleştirerek, tam buğday ekmeğinin kanser ve diyabete karşı özellikle tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
Kendisinin de ekmek yediğini ve ekmeksiz duramadığını dile getiren Saraçoğlu, "Ekmek yemeyin' diyorlar, nereden uyduruyorlar anlamıyorum. Ekmeği kansere, diyabete karşı özellikle tüketeceksiniz" diye konuştu.
Tam buğday ekmeği olmalı
Tüketilen ekmeğin tam buğday ekmeği olması gerektiğini belirten Saraçoğlu, ekmeğin yüksek tansiyonu önlediğini, metabolizma hastalıklarında koruyucu ve önleyici özelliğe sahip olduğunu kaydetti.Saraçoğlu, tam buğday ekmeğinin besleyici, vitaminli ve doyurucu olduğuna vurgu yaptı.