• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

C vitamininin faydaları nelerdir?

Yeniakit Publisher
2016-12-21 16:58:00 -
C vitamininin faydaları nelerdir?

C vitamini; bağışıklık sistemi, kolajen üretimi, deri, kıkırdak, tendon, bağ ve kan damarlarının yenilenmesinde büyük rol oynamaktadır.

C vitamini nedir?

Bağışıklık sistemi, kolajen üretimi, deri, kıkırdak, tendon, bağ ve kan damarlarının yenilenmesinde önemli bir rol oynayan C vitamini, suda çözünmemesi sebebiyle vücut tarafından depolanamaz. Bu sebeple her gün yeniden alınması gerekir. 

C vitamini nasıl kullanılmalı?

Brokoli gibi C vitamini içeren bir besinin 3-4 dakika haşlanması veya buharda pişirilmesi mineral oranının %25 azalmasına neden olur. 10-20 dakika pişirilmesi durumunda ise vitaminlerin %50’si kaybolmaktadır. Önceden pişirilen ve dondurulmuş olarak satılan sebzeler ise normal C vitamini değerinin sadece 1/3’ünü içerir. Bu nedenle, minerallerin tam olarak alınabilmesi için sebze-meyvelerin çiğ ya da çok az pişirilerek tüketilmesi gerekir.

C vitamini içeren besinler nelerdir?

- Çilek

- Papaya

- Acı biber

- Dolmalık biber

- Taze baharatlar

- Brokoli

- Kivi

- Portakal

- Kavun

- Karnabahar

- Greyfurt

- Kara lahana 

- Ahududu 

- Limon 

- Domates

- Balkabağı 

- Ispanak

- Taze fasulye

- Taze rezene

- Kuşkonmaz 

- Yabanmersini

- Tatlı patates

- Bezelye 

- Soğan

C vitamininin faydaları nelerdir?

- Vücudu enfeksiyonlara ve bakterilere karşı korur

- Kalp krizini önler

- Kansere karşı kişiyi korur

- Bağışıklık sistemini güçlendirir

- Vücudun direncini artırır

- Yara ve yanıkları iyileştirir

- Diş eti kanamalarını önler

- Kan damarlarının güçlendirir

- Kolesterolü dengeler

- Damarlarda kan pıhtılaşmasını önler

- Kansızlığı giderir

- Katarakt oluşumunu önler

- İlaçların yan etkilerini azaltır

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23