• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyüme odaklı yatırıma açız!

Yeniakit Publisher
2015-11-18 07:43:10 - 2015-11-18 07:43:10
Büyüme odaklı yatırıma açız!

Terzioğlu, “Turkcell, 2018 yılının sonunda toplam telekomünikasyon sektöründe pazar payı en yüksek şirket olmayı hedefliyor. Turkcell’i liderliğe taşıyacak itici güçler; yılda yaklaşık yüzde 30’un üzerinde büyümesi öngörülen BİP, Akıllı Depo, Turkcell TV+ ve Turkcell Müzik gibi servis ve çözümlerin yanı sıra her yıl yüzde 25’in üzerinde büyüyecek olan data gelirleri olacak” dedi

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 3 yılın Türkiye ekonomisi, telekomünikasyon sektörü ve Turkcell’in yükselişine sahne olacağına dikkat çekerek, “2014’te yüzde 5,6 olan Turkcell’in gelir büyümesi yıllık yüzde 14’lere kadar varan bir ivme ile artacak” dedi. 

Basın toplantısında 3 yıllık hedeflerini açıklayan Terzioğlu, Turkcell’i liderliğe taşıyacak itici güçleri sıralarken; “Yılda yaklaşık yüzde 30’un üzerinde büyümesi öngörülen BİP, Akıllı Depo, Turkcell TV+ ve Turkcell Müzik gibi servis ve çözümlerin yanı sıra her yıl yüzde 25’in üzerinde büyüyecek olan data gelirleri olacak” ifadelerini kullandı. 

DATA KULLANIMI YÜZDE 30’DAN 50’YE ÇIKACAK

“Hedefimiz, Türkiye’de mobil iletişim pazarının açık ara lideri olan Turkcell’i 2018 yılının sonunda toplam telekomünikasyon pazarında da liderliğe yükseltmek” diyen Terzioğlu, “2018’de ses ve data kullanımı neredeyse yer değiştirmiş olacak. Yüzde 52 olan ses kullanımı yüzde 30’a düşerken, yüzde 30 olan data kullanımı ise yüzde 50’ye yükselecek. SMS, toptan satış, servis ve çözümlerin yüzde 18 olan payı ise 20 olacak. Servis ve çözümlerde 609 milyon TL olan gelirimiz ivmeli bir büyüme ile yıllık ortalama yüzde 30 civarında yükselecek” açıklamasını yaptı. 

30 BİN METREKARELİK VERİ MERKEZİ

Turkcell tarafından Gebze’de yapımı süren veri merkezinin 2015 yılında 7500 metrekarelik bölümü tamamlanarak hizmete gireceğini hatırlatan Terzioğlu, “2018 sonunda Turkcell Veri Merkezleri 30 bin m2 kapalı alana ulaşacak. Bu sunulan kapasite sayesinde artık yurtdışında veri saklama ihtiyacı da ortadan kalkmış olacak. Bu veri merkezinde kamu kuruluşları için ayrılmış bölümde yüksek korumalı bulut servisleri de sağlanabilecek. Şirketler bu sayede sıfır altyapı yatırımı ile adeta veri merkezi sahibi olacak” dedi.

MOBİL DATA KULLANIMI 6 KAT ARTACAK

4.5G’nin de devreye girmesi ve 4.5G’yi destekleyen cihazların oranının 2018’de yüzde 55’e ulaşacak olması sebebiyle Turkcell abonelerinin mobil data kullanımının bugüne göre 6 kat daha fazla olacağının altını çizen Terzioğlu, “Akıllı telefona sahip Turkcell abonelerinin yüzde 49 olan oranı da 2018 yılında yüzde 70’e kadar yükselecek. Müşteri bazındaki değişim de Turkcell’e gelir ve büyüme olarak yansıyacak. Yüzde 47 olan faturalı müşteri oranı ise yüzde 60’a yükselecek. Dörtlü oyun olarak adlandırılan mobil ve sabit ses, internet ve TV müşteriye birlikte satışının yüzde 10 olan oranı ise aynı 3 kat artışla yüzde 30’a yükselecek” dedi. 

SATIN ALMALARA AÇIK, YATIRIMA AÇIZ

Turkcell’in bölgesel güç olma hedefi doğrultusunda şirket satın alma konusunda da fırsatları yakından takip ettiklerinin altını çizen Kaan Terzioğlu, “Fintur’da Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Kazakistan’da azınlık payımız var ve hissedar olmaya devam edeceğiz. Eğer fırsat oluşursa daha önce de belirttiğimiz gibi değerlendirebileceğimiz bir proje olabilir. Her zaman Turkcell’i güçlendirecek; stratejik opsiyonları değerlendireceğiz. Bizi yatırıma aç ve büyüme odaklı olarak görmeye devam edeceksiniz” diye konuştu. 

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu  rekor denebilecek kadar kısa bir sürede dünyanın önde gelen 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan “yatırım yapılabilir” notu alan Türkiye’den tek şirket olduklarını hatırlattı.

KÜÇÜK EKRANDA BÜYÜK OYUN

Telekomünikasyon müşterisinin sektörle ilişkisinin bugüne kadar barışık olduğu bir dönem yaşandığını ve bu durumun da hedeflere ulaşmak için önemli bir argüman olduğunun altını çizen Terzioğlu, “Yapılan uluslararası bir araştırmanın sonucuna göre, 5 dakika ve üzerindeki videoları cepten izleme oranında Türkiye yüzde 60 ile dünyada ilk sırada yer alıyor. Bu bize küçük ekranın önemini bir kez daha gösteriyor. Oyun planlarımızdan biri de küçük ekran üzerinde olacak. Büyümede itici güçlerimizden birisi olacak olan Turkcell TV+’da 400 bin olan müşteri sayımız 2018 yılında 5 kat artarak 2 milyona ulaşacak. Turkcell’in 4.5G’sinin sunacağı avantajların etkisiyle Turkcell TV+ içerik sağlayıcılar için de işbirliği yapılması gereken en etkili platform olacak” diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye’nin kentsel dönüşüm yasası gibi dijital dönüşüm yasasına ihtiyacı olduğunu, bunun 2023 hedefleri açısından çok önemli olduğunu belirten Kaan Terzioğlu, “Fakat dijitalleşmenin önünü açacak kanun ve düzenlemelere ihtiyaç var. Fiber yatırım yapan eziyet değil teşvik edilmeli. Yatırım yapmak istiyoruz izin alamıyoruz, izin alıyoruz bu defa türlü problemlerle uğraşıyoruz. Su şebekesi, kanalizasyon şebekesi ne kadar önemliyse bu da o kadar önemli. Kentsel dönüşüm yasası gibi dijital dönüşüm yasasına ihtiyacımız var. Bu 2023 hedeflerimizle de çok ilgili. Biz de bunun önünü düzenlemelerle açmalıyız. Bunun önemi mutlaka görülmeli. Türkiye’nin datası Türkiye’de kalmalı” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23