• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Büyük fırsat' diyerek duyurdu! Türkiye'ye 25 milyar dolarlık yatırım geliyor

Yeniakit Publisher
2022-11-01 14:13:00 -
'Büyük fırsat' diyerek duyurdu! Türkiye'ye 25 milyar dolarlık yatırım geliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Geçen hafta kurulda kabul edilen enerji depolama düzenlenmesi ile birlikte 20-25 milyar dolarlık bir yatırım beklendiğini belirterek, bunun Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından organize edilen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi 2022 (TÜREK 2022) kapsamında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yenilenebilir enerji sektör toplantılarında konu güneş ve rüzgar olunca ayrı bir heyecan ve motivasyon oluştuğunu belirten Yılmaz, "Enerji depolama teknolojilerinin yalnızca güneş santrali ekipman üreticileri için değil, batarya teknolojisi geliştiricileri ve üreticileri için de yeni bir heyecan, iş alanı ve istihdam olanağı sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Yılmaz, bugün dünyanın gündeminde yenilenebilir enerji konusunun ana başlık olarak görüldüğünü ifade etti.

Türkiye’de yatırımların devam ettiğine, iyi günde de kötü günde de EPDK'nin sektörün yanında olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

25 milyar dolarlık yatırım bekleniyor

"Sırtımızı rüzgara verelim. Atalarımız ne derdi; arkana rüzgarı alırsan yorulmazsın. Yüzümüzü de güneşe döneceğiz. Üreticiler aynı zamanda tüccardır, tedbirli tüccar olmak zorundasınız. Enerjinin geleceği ile ilgili depolamaya yönelik mevzuat önümüzdeki günlerde (Resmi Gazete'de) yayımlanacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yatırım ortamını görüyoruz, bu büyük bir fırsat. Yerli ve yabancı birçok yatırım çekeceğini düşünüyoruz. Dünyada da iyi bir yer edineceğiz. Batarya yatırımını da Türkiye için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bizim bataryamız sağlam, enerjimiz bitmez. Geçen hafta kurulda kabul edilen enerji depolama düzenlenmesi ile birlikte 20-25 milyar dolarlık bir yatırım bekliyoruz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23