Lezzetli olduğu kadar hafif bir börek tarifi arıyorsanız; bulgur böreğini deneyebilirsiniz. İşte, merak ettiğiniz "Bulgur böreği nasıl yapılır? sorusunun cevabı...
Lezzetli olduğu kadar hafif bir börek tarifi arıyorsanız; bulgur böreğini deneyebilirsiniz. İşte, merak ettiğiniz "Bulgur böreği nasıl yapılır? sorusunun cevabı...
Bulgur böreği tarifi
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 su bardağı haşlanmış bulgur
- 250 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı ceviz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Öncelikle arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız soğanı az yağda soteleyin.
Soğanlar pembeleşince kıymayı ocağa alın.
Kıyma suyunu çekince ocağı kapatın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Derin bir kaseye bulguru, kıymalı harcı, çırpılmış yumurtaları, galeta ununu, kabartma tozunu, kaşar peynirini, cevizi ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
Harcı arzu ettiğiniz bir fırın tepsisine yayın.
170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika içinde böreğiniz pişecektir.
Afiyet olsun.