• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bülent Arınç'la ilgili bomba iddia: FETÖ'cü darbe başarılı olsaydı...

Yeniakit Publisher
2019-11-08 09:49:00 -
Bülent Arınç'la ilgili bomba iddia: FETÖ'cü darbe başarılı olsaydı...

‘KHK faciadır’ açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken Bülent Arınç'la ilgili gazeteci Nedim Şener çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Şener, "FETÖ'cü darbe başarılı olsaydı Arınç yine görevde olacaktı" dedi.

TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, bir röportajda söylediği ‘KHK’lar faciadır’ şeklinde FETÖ’cüleri mutlu eden sözleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu.

Habertürk’te canlı yayına bağlanan Bülent Arınç, tepki çeken sözleriyle ilgili şöyle konuştu:

Öncelikle benim sayın Kemal Öztürk’le yaptığım mülakat üç ayrı bölüm halinde yayınlandı. Bunlardan birincisi KHK ve 15 Temmuz, ikincisi bugünkü yargılar, üçüncüsü hakkımdaki kozmik oda iddiası ve yeni parti kurma girişimlerini gündeme getirdik. Diğer iki konuşmadan hiç bahis yok. Burada önyargısız olmadan meseleye bakmaya çalıştım. En çok KHK bir faciadır şeklindeki tırnak içinde parantez içindeki cümle üzerinden fırtına koparıldı. Oysa tamamına bakılsaydı, adalet, yargı konusu da dinlenmiş olsaydı sanıyorum tüm arkadaşlarımız bana hak vermeseler de ‘doğru ortada bir problem var bir öneri getiriyor’ denilebilirdi. KHK faciadır sözü üzerine fırtına koptu. Bu sözü çıplak olarak alırsanız, önüne arkasına bakmazsanız. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘esefle karşıladım, bugün toplanacağız, konu üzerinde duracağız’ demesi normal. Çünkü KHK faciadır sözlerimde sadece bu kelimeye bakarsanız. Benim şahsım hakkımda kötü niyetlerini ortaya koymak isteyenler olabilir. Başlığa çıkarılan bir cümle üzerinden tartışma yapılmıştır. Yargı kararları bir kitap hakkında karar vereceğiniz zaman bir kitabın cümlesine değil kitabın bütününe bakmak lazımdır. Biz aslında yargı mağduruyuz, sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız, ben de ve arkadaşlarımız yargı yoluyla kendilerine zulmedilmiş insanlarız. Yargıyı kutsallaştırmak gibi iddiamız olmadı. O yüksek yargı benim 4 tane partimi de kapattı.

Sayın Cumhurbaşkanımız çok daha iyi çalışacağımızı söyledi

2 saat sonra YİK toplantısına gittik, 4 saat toplantı yapıldı. Çok da olumlu geçti. Belki bazı arkadaşlarımız ‘atıyorsun’ diyecektir. Bunun sonuçlarını göreceğiz. Konuşmalarımızda şahsım olarak şuna karar verdim, daha özenli olabilirim, daha farklı kelimeler kullanabilirim. Bunu yapmadığım için birileri algı oluşturmaya çalışıyorsa onları iyi niyetli olduğunu kabul etmem. O akşam benim istifa ettiğim haberleri yayınlandı. Öyle bir şey yok. Bir Cumhurbaşkanı ‘esefle karşıladım’ dedikten sonra sayın grup başkanvekili de bunun arkasına sığınarak başka şeyler söylemiş. Benim zamanında çok gereğini yaptığım işler oldu. Bu yüce görevden bu vesile ile ayrılmak gibi bir düşünce içinde değilim. Sayın Cumhurbaşkanımız YİK’in iç ve dış meselelerde çok daha iyi çalışacağımızı söyledi.

FETÖ'cü darbe başarılı olsaydı Arınç...

Arınç'ın bu açıklamalarına tepki gösteren gazeteci Nedim Şener ise 15 Temmuz kanlı darbe girişimini hatırlatarak, "FETÖ'cü darbe başarılı olsaydı Arınç yine görevde olacaktı" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ydaYb

Yani bazılarının sadece ben fetöcüyüm diye bağırmadıkları kalıyor ama hiç bunlara dokunan yok.

AKINCI

İkili oynamak buna derler darbe olursa öyle darbe olmazsa Allah Allah bunlar darbeci miymiş........hayret...... tabi zaman geçti "KYK büyük hata çok kötü bir şey.........".AKINCI
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23