• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu masumlara çektirdiklerinizin hesabını nasıl vereceksiniz?

Yeniakit Publisher
2017-05-06 13:48:00 - 2018-11-03 23:56:44
Bu masumlara çektirdiklerinizin hesabını nasıl vereceksiniz?

Suriye topraklarında terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki bölgelerden göçe zorlanan 85 yaşındaki Sabha el-Esvet'in tek hayali ölmeden önce doğup büyüdüğü toprakları görmek.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nın kontrolündeki bölgelerden göçe zorlanan 85 yaşındaki Sabha el-Esvet, ölmeden önce doğup büyüdüğü topraklara kavuşmak ve eşi ile iki oğlunun mezarını ziyaret etmek istiyor.

Yaklaşık iki yıl önce Rakka'ya bağlı Tel Abyad ilçesinin Suluk kasabasından göç etmek zorunda bırakılan savaş mağdurlardan Esvet, eşi ve savaşta ölen iki oğlunun mezarını bırakıp ilerleyen yaşına rağmen zor şartlar altında yakınlarıyla Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine yerleşti.

Her defasında sılaya dönmek için girişimlerde bulunan ancak terör örgütünün izin vermemesi ve bölgede uyguladığı politikalar nedeniyle vatan özlemini dindiremeyen yaşlı kadın, oğlu, gelini ve torunlarıyla kurdukları çadırlarda hayatlarını sürdürüyor.

Yaşlılığa bağlı olarak yürümekte ve konuşmakta zorluk yaşayan Sabha el-Esvet'in tek isteği, ölmeden önce doğup büyüdüğü topraklara dönmek ve yakınlarının mezarını ziyaret etmek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Evini, ilçesini ve oradaki anılarını sürekli gözünde canlandırdığını ifade ederken gözyaşlarına hakim olamayan yaşlı kadın, kendilerine bunu yapanlarla Allah katında hesaplaşacağını dile getirdi.

Çadırda yoksulluk içinde yaşadıklarını ancak bunun kendisi için çok önemli olmadığını anlatan el-Esvet, bir an önce vatanına kavuşmak istediğini vurguladı.

Suriye'ye sınırına yakın Turgut Özal Mahallesi'nde imkanlarıyla kurdukları çadırda kalan Sabha el-Esvet, Suriye'de savaşın başlamasıyla çok sıkıntılar çektiklerini dile getirerek, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

"Önce rejimin uçakları her tarafı bombalıyordu. Bir sürü insan öldü, iki oğlum bombardımanda şehit oldu. Sonra DEAŞ çıktı, onlar da insanlara çok zulüm etti. Çok geçmeden PYD/PKK bölgemizi ele geçirdi, DEAŞ gitti diye sevinirken, bunlar bizi evlerimizden etti. Hiçbir şey almamıza izin vermediler, hayvanlarımızı bırakıp yollara düştük. Allah razı olsun Türkiye bizi kabul etti. İki yıldır bugün yarın gideriz diye bekliyoruz ama oradaki zalimler izin vermiyor. Suluk'u, o toprakları çok özlüyorum, hep gözümün önünde canlanıyor. Sürekli Allah'a dua ediyorum ölmeden önce son bir kez oraları, evimi göreyim diye. Evlatlarımın, eşimin mezarını ziyaret edip onlara sarılmak istiyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23