Bu ahlaksız fitneciye dur diyecek savcı yok mu?
Suriye’deki gelişmelerden kıskançlık duyan 28 Şubatçı çıplak kadın dergilerinin unutulmaz yönetmeni M. Yakup Yılmaz, “Türkler, Arapların ağabeyi değil” diye girdi.. “Osmanlı güzellemeleri” diye devam etti. En sonunda, terbiyesizce, “Peygamberin torunu Hüseyin’in kuru kafalarını da görecek mi” diye hakarette tüy dikti.
Soros'un fonladığı t24'te köşe karalayan M. Yakup Yılmaz’ın Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin’e de hakaret ettiği yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Müstemleke valisi mi, büyükelçi mi?
Suriye gibi ilişkilerimizi son derece hassasiyetle yürütmemiz gereken bir ülkeye meslekten bir diplomat bulunup da tayin edilememiş olması tuhaf... Türkler, Arapların ağabeyi değil. Suriye gibi yeniden ayağa kalkabilmek için yolun başında olan bir ülkeye, daha ilk günden Osmanlı güzellemeleri yapmak, akıllı bir dış politika değildir
Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’ye gidecek ve uzun süredir hayalini kurduğu namazı Emevi Camii’nde kılacak. Allah kabul etsin.
Gitmişken camide yüz yıllardır saklanan Vaftizci Yahya ile peygamberin torunu Hüseyin’in kuru kafalarını da görecek mi, ruhlarına bir dua okuyacak mı, bilmiyorum. Kim bilir, belki de Esad ile “kankiş” oldukları yıllarda Şam’a gittiğinde de görmüş olabilir.
Esad’ın Suriye’den kaçmasının ardından uzun süredir kapalı bulunan elçiliğimiz de açıldı ve akademisyen Burhan Köroğlu, “geçici maslahatgüzar” olarak Şam’a atandı.
Köroğlu, geçtiğimiz yılın kasım ayında Moritanya’nın başkenti Nuakşot’a büyükelçi tayin edilmişti. Büyükelçilikteki deneyimi tam bir yıl yani!
Moritanya gibi bir ülkede bu tecrübesizlik önem taşımayabilir, bu yüzden de büyükelçiliğin AKP “arpalığı” olarak kullanılması dönemin zihniyetine uygun da düşebilir ama Suriye farklı bir ülke.
Kendisi meslekten diplomat değil. Erdoğan’ın bahşiş gibi dağıttığı unvanlardan birini kapmış bir kişi. …”
