Bu tatlıdan vazgeçemeyeceksiniz.
Klasik kuru kurubiyelerden çok farklı yumuşacık bir tarif. Şerbetiyle ve hindistan ceviziyle tadı ikiye katlanıyor. Yapması kolay, çay saatlerinizin vazgeçemeyeceğiniz bir tadı haline dönüşecek. Çocuklarınızla mutfağa girdiğinizde birlikte kolaylıkla yapıp eğlenceli vakit geçireceğiniz tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
Malzemeler
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 yumurta
- 125 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- limon
Üzeri için
- hindistancevizi
Yapılışı
Öncelikle su ve şekeri bir kenarda kaynamasını sağlayarak şerbeti hazırlayın. Kaynayınca limon sıkarak 2 dakika sonra ocaktan indirebilirsiniz.
Diğer tarafta bir kap içerisine bütün malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Yağlı tepsiye yuvarlak şekiller verip dizin.
200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
Çıkan kurabiyeleri önce soğumuş olan şerbete sonra da hindistan cevizine bulayın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.