• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Böylesi ilk kez oluyor! Vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı

Yeniakit Publisher
2020-03-20 20:17:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

Eskişehir'de Cuma namazı vakti camiye gelen bazı vatandaşlar, kapıların kilitli olduğunu görünce gözyaşlarını tutamadı.

Kilitli cami önünde namaz kılarken gözyaşlarını tutamadılar Cuma namazı için cami önüne gelen bir grup vatandaş kapı önünde namaz kılarken, bazıları gözyaşı döktü.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Türkiye çapında camiler Korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ibadetlere kapatılırken, Eskişehir'de Cuma namazı vakti cami önünde toplanan ve kapalı kapı önünde namaz kılan bazı vatandaşlar gözyaşları içinde ibadetlerini yerine getirdi.Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Birçok ülke virüse karşı önlemlerini en üst seviyeye çıkartırken, Türkiye'de de alınan önlemler kapsamında tüm ibadethaneler bir süreliğine cemaate kapatıldı.

Eskişehir'de ise Cuma namazını Odunpazarı'nda bulunan Reşadiye Camii'nde kılmak isteyen vatandaşlar caminin kapalı olması sebebiyle kapı önünde ibadetlerini yerine getirdi.

Gözyaşlarını tutamadılar

Cuma namazını camiye gelerek kılmak isteyen bazı vatandaşlar caminin kapalı olması sonucu geri dönerken bazıları ise cami kapısının önünde ibadetlerini yerine getirdi. Kısa sürede cami önünde bazı vatandaşlar küçük gruplar halinde cemaatle, bazıları ise bireysel olarak namazlarını kıldı. Bazı vatandaşların maske taktıkları gözlenirken, namaz sırasında Korona virüs sonucu ibadethanelerin kapanmasına duygulanan birkaç kişi ise gözyaşlarını tutamadı.

Emniyet ekiplerinden 'Cemaat halinde namaz kılmayın' uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında cemaat halinde namaz kılınması bir süreliğine yasaklanmıştı. Eskişehir Reşadiye Camii önünde de cemaat halinde namaz kılınmasını önlemek amacıyla emniyet ekipleri teyakkuzda bulundu. Bir grup vatandaşın cemaat halinde namaz kılmaya başlaması sonucu ise emniyet ekipleri vatandaşları bireysel namaz kılmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

06mtyazıyor

Bu bize Bir İbret olsun. Namaz Allahın emri tamam. Ama Allah için Bir Hastanın halini hatrını sordukmu. Hasta olan o kadar insan var. Hem paraya hem manevi morale ihtiyaçları var. Sadaka verdik mi?? Kimse başına gelmeyene kadar Hastalığın ne demek olduğunu bilemez. Yetimi,Yoksulu,Hastaları,Mazlumları hep unuttuk. Sırtımızı döndük.

aydınlı 36

camilerde dünya kelamı konuşarak camileri köy kahvehanelerine çevirenler ve bu duruma sessiz kalan bizler camilerde promosyon konuşanlar ezana saygı göstermeyenler şimdi rabbim bizi camiden kovmuş oluyor bence yabancı ecnebi bir bayan bile camilerimize saygı gösterirken camilerimize başörtülü girerken bizdeki bu vurdumduymazlık nedir bir sinema salonunda bile gürültü yapılınca uyarılıyor değil mi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23