Böylesi daha önce yapılmadı! Ramazan Bayramı'na pratik tarif: Amasya usulü unutma beni tatlısı tarifi nefis
Amasya usulü unutma beni tatlısı tarifine bayılacaksınız. Ekmek kullanılarak hazırlanan bu tatlının lezzeti yiyen herkesi şaşırtıyor. Gelen misafirlere Mutfakta harika lezzetli, ilginç adıyla dikkat çeken unutma beni tatlısı tarifi nasıl yapılır açıklıyoruz. Bollluk ve bereket ayı olan Ramazan'da ilk hafta geride kaldı. Bu yıl 23 Mart itibarıyla başlayan Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı heyecanı yaşanacak. İslam alemi için oldukça önemli bi konumsa sahip olan 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı Nisan ayında sona erecek. Bu tarifi hem misafirlere hem bayrama yapabilirisiniz. İşte herkesin tarifini isteyeceği leziz unutma beni tatlısı tarifi... Püf noktaları bilinirse yapıldıktan sonra iyi tutan, iyi hissettiren tarife dönüşüyor.
Recep, Şaban ve Ramazan'ın içinde bulunduğu Üç Aylar'ın sonuncu olan Ramazan ayında bu yıl ilk iftar 23 Mart Perşembe günü itibarıyla yapıldı. Bugün itibariyle 22 gün sonra Ramazan sona erecek ve bayram gelecek. Şimdiden tatlı bir telaş içerisinde olan kişiler bayram günü misafirleri için hazırlayacakları tarifleri araştırıyor. Unutma beni tatlısı Amasya'nın enfes lezzetleri arasında yer alıyor. Ekmeğin reçel ve pekmez ile tatlandırılarak yapılan bu eşsiz tatlıyı herkesin denemesi gerekiyor. Unutma beni tatlısı pratik yapımı ve hafif tadıyla gönüllere taht kuruyor. İşte hem leziz hem yapımı kolay o hazine gibi tarif
Mutfakta Amasya usulü unutma beni tatlısı tarifi! Pratik unutma beni tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
3 çorba kaşığı tozşeker
8 dilim ekmek
125 gr tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Vişne reçeli
TARİF
Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın. Fazla yağını süzdürün.
Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Servis tabağına ekmeklerin yarısını
dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin. Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin. Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle süsleyerek servis yapın.