• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bomba iddia... ABD bunu ilk kez İran'a karşı kullandı: MRZR LMADIS

Yeniakit Publisher
2019-07-23 05:32:00 - 2019-07-23 06:41:41
Bomba iddia... ABD bunu ilk kez İran'a karşı kullandı: MRZR LMADIS

ABD donanmasının, insansız hava araçlarına (İHA) karşı geliştirdiği yeni savunma sistemiyle İran'a ait İHA'yı düşürdüğü ileri sürüldü.

Military.com internet sitesinde yer alan, ABD Savunma Bakanlığı tarafından doğrulanan habere göre, ABD'nin ürettiği yeni "MRZR LMADIS" adı verilen İHA-savar savunma sisteminin binlerce metre uzaktan İran'a ait bir İHA'yı sinyallerini karıştırarak düşürdüğü belirtildi.

Test amacı dışında ilk kez

Haberde USS Boxer adlı amfibi çıkarma gemisi Hürmüz Boğazı'nda seyir halindeyken, İran'a ait sabit kanatlı bir İHA'nın tehdit mesafesine yaklaşması üzerine, "savunma hamlesi" olarak düşürüldüğü ifade edildi. Küçük bir asker cipe yüklü olan elektronik harp sisteminin test amacı dışında ilk kez kullanıldığı kaydedildi.

Sinyal bozucularla etkiliyor

Komuta modülü ve sensör modülü olmak üzere iki kısımdan oluşan sistemin, tehditleri radar sensörleri, kameralar, radyo frekans detektörleri ve sinyal bozucularla tespit etme ve uzaktan sinyal bozucularla etkileyerek düşürme kapasitesi olduğu belirtildi. Sistemin daha önce karada ve denizde test edildiği açıklandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hsyn2802

Demek ki İHA veya SİHA var diye sevinip göbek atmıyacaz.

Ax111

Ohoooooooooo, Çanakkale'den geçen geçene. Bu nasıl iş ya hu? Nasıl geçilmezmiş? Anlaşılan "Çanakkale'den" geçememişler ama Çanakantenden" geçmişler. CHP geçiyor, Yunan savaş gemisi geçiyor, Fransız savaş gemisi geçiyor. LGBTİ'si geçiyor. Geçmeyen yok maaşallah. Çanakantenden geçtiler cebimize kadar girdiler. Her gencin elinde bir lob cep tlf. paso yanlış adres ve sokaklarda dolanıyorlar. Ondan sonra İstanbul'u ,Ankara'yı nasıl kaybettik?!?!?!?!?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23