• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BM uyardı: Bu ay sonu bitecek

Yeniakit Publisher
2021-09-01 23:19:00 -
BM uyardı: Bu ay sonu bitecek

Birleşmiş Milletler, Afganistan'daki gıda stoklarının bu ay sonu biteceği ve gıda yardımlarının kesintiye uğrayabileceği uyarısı yaptı.

Birleşmiş Milletler, Afganistan'daki gıda stoklarının bu ay sonu biteceği ve gıda yardımlarının kesintiye uğrayabileceği ikazında bulundu.

BM Afganistan İnsani Yardım Koordinatörü Ramiz Alakbarov, başkent Kabil'den video konferans ile katıldığı basın toplantısında, ülke nüfusunun 3'te birinin gıda güvenliğinin bulunmadığını ve halkın insani yardımlara muhtaç olduğunu söyledi.

Alakbarov, "Eylül sonunda gıda stoklarımız bitecek, temel gıda maddelerini sağlayamayacağız." ifadelerini kullandı.

Ülkenin insani bir felakete sürüklenmemesi için insani yardımların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Alakbarov, "Sadece gıda ihtiyacını karşılayabilmemiz için en az 200 milyon dolar gerekiyor." dedi.

Alakbarov, Afganistan için gereken 1,3 milyar dolarlık yardım fonunun sadece yüzde 39'nunun tamamlanabildiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz

BM HEP DİYORUM ANCAK RAPOR YAZAR ÇÖZÜM ÇÖZÜM YOKKKK AÇ GÖZLÜ DEVLETLERE ÇALIŞIR KOKUŞMUŞ KURUM İFLAS ETMİŞTİR ÇÖZÜM SUNABİLİYOR MU YOKKKKKKKKKKKK BM YAPISININ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR 5 Lİ ÇETE SİZE PARMAK SALLIYORUZ YA BU YAPI DEĞİŞECEK YADA DEĞİŞECEK YOKKK BİZ BÖYLE MEMNUNUZ DİYOR GİBİ OLUYORUZ İŞTE BİZ TÜRKLER TEKME ATIP KAPILARINIZI KIRAR BAŞINIZADA BİR TÜRK GETİRİRİZ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23