Türkiye’nin en kaliteli ballarının üretildiği Bitlis’te arıcılar kovanlarını yüksek rakımlı yaylalara taşımaya başladı.
Bitlis’te arıcılık sezonu hareketli başladı. Kış aylarını Akdeniz’de geçiren arıcılar, havaların ısınmasıyla birlikte kovanlarını yeniden Bitlis’in verimli yaylalarına taşıdı.
Kışı atlatan ve havaların ısınmasıyla özgürlüğüne kavuşan arılar, Bitlis’in bitki ve çiçek çeşitliliğin bol olduğu yaylalarında bal üretimine başladı. Bitlisli arıcılardan Caner Güngördü, Akdeniz’de kışlakta olan arılarını getirip Bitlis’in Karçınbaşı Yaylası’na yerleştirdiklerini söyledi. Verimli bir yıl beklediklerini söyleyen Güngördü, "Arılarımız Akdeniz’deydi. Mayıs ayında her sene getiriyoruz. Bu sene de baharın başlamasından dolayı kovanlarımızı getirdik, yaylamıza bıraktık. Artık sezon buradan devam edecek" dedi.
Bitlis yaylalarına taşınan kovanlar, yaz boyunca bin bir çiçekten nektar toplayarak eşsiz Bitlis balının üretimine katkı sağlayacak. Sezonun ilk hasadı ise ağustos ayının sonlarında yapılması planlanıyor.