• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Birleşmiş Milletler'den gündemi sarsan açıklama! İşte Kaşıkçı cinayetinin arkasındaki ülkeler

Yeniakit Publisher
2019-11-14 19:47:00 -
Birleşmiş Milletler'den gündemi sarsan açıklama! İşte Kaşıkçı cinayetinin arkasındaki ülkeler

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasını yürüten BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü, Almanya ve Fransa'nın Suudi Arabistan'ın suç ortağı olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, cinayetin aydınlatılması konusunda uluslarararası alanda yeterli çabanının gösterilemediğini belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Business Insider Deutschland'a konuşan Callamard, Almanya ve Fransa hükümetlerini Suudi kraliyetinin suç ortağı olmakla itham etti.

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili hazırladığı soruşturma raporunda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın (MbS) rolüne dair inandırıcı kanıt olduğunu belirtmiş olan BM Rapörtörü Agnes Callamard, MbS dahil üst düzey Suudi yetkililer hakkında bağımsız soruşma açılmasını talep ettiğini, ama soruşturma başlatılmadığı gibi, G20 hükümet ve devlet başkanlarının haziranda Osaka'da düzenlenen zirvede Veliaht Prense adeta kur yaptığını dile getirdi.

"Bu da uluslararası toplumun ne kadar yüreksiz olduğunu ortaya koydu" diyen Callamard, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konudaki tutumunun başlı başına ayrı bir mesele olduğunu vurguladı.

"Ancak (Almanya Başbakanı) Angela Merkel ya da (Fransa Cumhurbaşkanı) Emmanuel Macron gibi liderlerin bu içler acısı duruma dahil olmaları kabul edilebilir bir şey değil" tepkisini gösteren Callamard, Merkel ve Macron'un bu konudaki tutumlarıyla cesaretlerini ortaya koyabileceklerinden, ancak bunu yapmadıklarından söz etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suudi Arabistan'ın yürütüğü soruşturmanın cinayeti kimin azmettirdiğini ortaya koymakta başarısız kaldığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadi

onlar ( lanetliler) öldürmeyi iyi bilirler !

Karakoçanlı

tasmayı gülün boynuna taktılar sıra sarı kopekte onda taksınlar yakışır canım 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23