• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Endişelerini anlıyoruz

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Endişelerini anlıyoruz

Türkiye'nin Suriye'de bulunan teröristlere olan tutumu hakkında yorumda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG ile ilgili "meşru güvenlik endişelerini" anladıklarını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, Washington'daki Yabancı Basın Merkezi'nde düzenlediği basın brifinginde Joe Biden yönetiminin dış politika gündemini değerlendirdi.

Suriye'deki gelişmeleri hem geçiş süreci hem de DEAŞ ile mücadele bağlamında yakından izlediklerini vurgulayan Kirby, hem Türkiye'nin güvenlik endişeleri hem de terör örgütü PKK/YPG konusundaki yaklaşımlarını da yeniden paylaştı.

Bir soru üzerine Kirby, "Türkiye'nin (Suriye) sınır boyunca meşru güvenlik endişelerini anlıyoruz. Oradaki Türk vatandaşları ve Türk şehirleri, o sınırdan geçen teröristler tarafından saldırıya uğradı. Türkler, kendilerini terörist saldırılara karşı savunma hakkına tamamen sahipler; bunu anlıyoruz ve bu konuda Türklerle aktif görüşmelerde bulunuyoruz." yorumunu yaptı.

"SURİYE'DEKİ ASKERİ VARLIĞIMIZIN TEK AMACI DEAŞ İLE MÜCADELE" İDDİASI

Kirby, bununla beraber, DEAŞ karşıtı misyonun sekteye uğramaması gerektiğini ve Suriye'de SDG'nin (terör örgütü PKK/YPG) dikkatinin "DEAŞ karşıtı mücadeleden başka şeylere" kaymasını istemediklerini de sözlerine ekledi.

Suriye'deki ABD askerinin varlığını da değerlendiren Kirby, "Suriye’de küçük bir askeri varlığımız var ve askerlerimiz orada gerçekten tek bir amaç için bulunuyor, o da DEAŞ'a karşı mücadeleye devam etmek." yorumunu yaptı.

Suriye'deki geçiş sürecinde DEAŞ'ın yeniden canlanmasına izin verilemeyeceğini belirten Kirby, Suriye'de SDG (terör örgütü PKK/YPG) ile ortaklıklarının da bu kapsamda olduğunu ifade etti ve bu işbirliğinin devam etmesini istediklerini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Myavuz

Yalan söylüyor "endişelerini anliyoruz" ne demek? Haydutlar tırlar dolusu silah eğitim vb ne?! Sahtekarsiniz

HADÌ ULAN SÌYONÌST

SEN VE SÌZLER KÌMÌ ENAÌ YERÌNE KOYUYORSUNUZ SURÌYEDE TEK AMAÇLARI DEAṢ ÌÇÌNMÌṢ SÌZÌ SÖMÜRÜCÜ KATÌL TERÖRÌSTLER SEN BENÌM KÜLAHIMA ANLAT  EMPERYALÌST KATÌL SÜRÜLERÌ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23