• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Belçika'da Cezayir asıllı gencin gözaltına alındıktan sonra ölümü tepkiye yol açtı

Yeniakit Publisher
2020-07-20 21:35:51 -
Belçika'da Cezayir asıllı gencin gözaltına alındıktan sonra ölümü tepkiye yol açtı

Akram adlı kişinin yerde yatarken bir polisin diziyle sırtına bastığını gösteren video sosyal medyada yayıldı - Artan tepkiler üzerine soruşturma başlatıldı

BRÜKSEL (AA) - Belçika'nın Anvers kentinde Cezayir asıllı bir kişinin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi ülkede tepkiye neden oldu.

Yerel basındaki haberlere göre, adının Akram olduğu açıklanan 29 yaşındaki kişinin gözaltına alınırken yerde yüz üstü yattığı sırada bir polisin sırtına diziyle bastırmasını gösteren video sosyal medyada yayıldı.

Anvers polisi, gözaltına alınan kişinin saldırgan tavırlar sergilediğini, bu nedenle gözaltına alındığını ve gözaltına alındıktan sonra sağlık durumu ciddi olduğu için hastaneye götürüldüğünü açıkladı. Polis, Akram adlı kişinin hastanede hayatını kaybettiğini, bunun üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ABD'de George Floyd adlı siyahinin bir polis memurunun diziyle boynuna bastırmasının ardından hayatını kaybetmesini hatırlatan olay Belçika'da tepki çekti.

Sosyal medyada yayılan video sonrasında "Akram için adalet" ve "Anvers'te cinayet" etiketleriyle çok sayıda mesaj paylaşıldı. Aynı zamanda, "adaletin yerini bulması için" imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya kısa sürede binlerce kişi imza vererek katıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yerel basının Akram'ın çevresine ve polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, Cezayir asıllı gencin uzun süredir dengesiz tavırlar gösterdiği ve uyuşturucu kullandığı iddia edildi.

George Floyd'un ABD polisinin gözaltındaki muamelesinden sonra hayatını kaybetmesi dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Belçika'da da tepki çekmiş, ırkçılığa ve polis şiddetine karşı dayanışma amacıyla protestolar düzenlenmişti.

Belçika'nın sömürgeci kralı olarak bilinen 2. Leopold'un 19. yüzyılda bugünkü Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde milyonlarca Afrikalının ölümüne neden olan uygulamaları nedeniyle eski Belçika kralının bazı kentlerdeki heykelleri protestolarda hedef alınmış, Anvers'teki heykel yerinden kaldırılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23