• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bebeklere yemek nasıl sevdirilir?

Yeniakit Publisher
2018-06-24 15:30:00 -
Bebeklere yemek nasıl sevdirilir?

Anne ve babaların bebekleri üzerindeki kaygıları onların yeme problemlerine yol açabilir. Bunu önlemek için öncelikle çocuklarınızı zorlamak yerine onların yemekleri nasıl sevdiğini ve yemeğe nasıl alıştırdığınız oldukça önemlidir.

Anne ve babaların yapılan yemekler için beğenilmeyen ifadeler kullanması bebeğinizin o yemeği sevmemesinde büyük etken oynar. Öncelikle ona güzel cümleler ile yemeği sevimli hale getirerek yedirmeye çalışınız.Daha sonra bebeğinizin yaşına göre onun kendi başına yemek yemesine müsade ediniz.Böylelikle hem yemeği sevmesini hemde kendine güvenmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeklerin ilk tanıştıkları şey süttür. Çocuğunuzun kemiklerinin tam anlamıyla gelişmesi için ona her yaşta süt içirmeye özen gösteriniz. Sütü bebeğinizin sevdiği sıcaklığa göre yapmanız sütü sevmesini sağlayacaktır. Fakat sütü hiçbir şekilde beğenmiyorsa bal veya pekmez ile karıştırarak vermeniz de bebeğinizin sütü sevmesine yardımcı olacaktır.

Sütten sonra bebeğiniz ek gıdalar ile tanışır. 1 yaşına kadar vereceğiniz sebze ve meyveleri güzel bir şekilde ezdirmeniz onun rahat yiyip yemeğini sevmesini sağlayacaktır. Bebeğinizin yeme alışkanlığında önemli bir hususta belli saat dilimlerinde düzenli bir şekilde beslenmesidir. Düzenli beslenen bebek huzursuz olmayacağından vereceğiniz yemekleri rahatlıkla yiyecektir. Böylelikle yemekleri sevmesinde bir sorun yaşamazsınız.

Çocuğunuz kendi başına yemekyemeğe başladığında ise tabağını yapacağınız şekilendirmeler ile yemeği sevimli hale getirip çocuğunuza sevdirebilirsiniz. Yaptığınızın yemeklerin onun yiyeceği şekilde olmasıda önemlidir. Etin sert olması iyi pişmemiş olması çocuğunuzun eti sevmemesine neden olabilir. Bunun için eti yumuşak ve patates,makarna gibi yemeklerle birlikte vermeniz eti sevmesine yardımcı olacaktır.

Et kadar çocuğunuzun sebze yemeklerini seviyor olmasıda önemlidir. Her yemeğin vitaminini alması gelişiminde büyük rol oynar. Sebze yemeklerini sevdirmek için öncelikle onların çorbasını yapabilirsiniz. Bir diğer alternatifte etle karıştırarak sebze yemeklerini sevmesini sağlayabilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çocuklarınızın ve bebeklerinizin sebze ve etten aldığı vitamin kadar meyve yemeside önemlidir. Meyve alışkanlığınıda çocuklarınıza küçük yaşta edindirmeniz meyveleri yedirmenizde büyük kolaylık sağlayacaktır. Meyveleri bebeklerinize ilk etapta püre halinde vermeniz yemesi için kolay olacaktır. Meyveleri çocuğunuza yoğurt ile karıştırarak da vermeniz meyveleri sevmelerine yardımcı olacaktır.

Çocuklarınıza yemekleri sevdirmek işte bu kadar kolay ve yaratıcı fikirlerinizle çocuğunlarınıza yemek yedirmek bir işkenceye dönüşmeyecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23