• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı'nın saltanatı çöktü

Yeniakit Publisher
2020-03-18 09:39:00 -
Batı'nın saltanatı çöktü

Suriyeli bir çocuğun son nefesini verirken, “Hepinizi Allah’a şikâyet edeceğim” dediği emperyalist ülkeler, gözle görünmeyen bir virüs tarafından esir alındı.

Bin yıldır mücadelenin, savaşların göbeğinde yaşayan Türk milleti aldığı tedbirlerle muhtemel salgının önüne geçerken, dünyevi hiçbir ihtiyaçları olmayan, modern Batı ülkelerinin tamamı koronavirüs karşısında havlu attı. Emperyal hedefleri için milyarlarca dolar harcayan ancak olası salgın hastalıklar için bir hastaneleri bile olmayan Batı, koronavirüsle mücadele kapsamında toplu karantinaya girerek ‘kâbusun merkez üssü’ haline geldi.

Yıllarca “Burada can güvenliğimiz yok. İnsana değer verilmiyor” diyerek Türkiye’yi aşağılayanların gıpta ile baktığı Batılı ülkelerde korku dalgası her geçen gün büyüyor.

Dünyanın en güçlü sanayi bölgelerine sahip ülkesi İtalya, “Perişanız” açıklaması yaptı. 16 milyon kişinin yaşadığı ve aralarında Venedik ve Milano’nun da bulunduğu tam 14 kent karantina altına alındı.

Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkesi İngiltere’de koronavirüse yönelik halk kendi dayanışma ağlarını oluşturmak zorunda kaldı. Nüfusun yüzde 80’ninin koronavirüs kapacağını açıklayan İngiltere hükümeti, “Başınızın çaresine bakın” derken, Kraliçe Elizabeth virüs korkusuyla sarayını terk etti.

Dünyanın en büyük ihracatçısı Çin, koronavirüsün olumsuz etkileriyle 30 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Virüsün anavatanı olan Çin, Türkiye haricinde batıya kapılarını kapattı.

Dünyanın en sağlıklı ülkesi olduğu öne sürülen İspanya, virüs salgını nedeniyle tüm ülkeyi karantina altına aldı. Üretim durdu, bütün toplu etkinlikler iptal edildi.

Dünyanın en büyük askeri gücü olarak gösterilen ABD’de sağlık sistemi çöktü. Yeni tip koronavirüs salgını karşısında hiçbir varlık gösteremeyen ABD’de alınan önlemler halk tarafından yetersiz bulunurken, testlerin hem paralı hem de az sayıda olması isyan çıkardı. Ayrıca ülkede yaklaşık 30 milyon kişinin sağlık sigortası bulunmuyor.

Dünyanın en çok turist çeken ülkesi Fransa ise kriz yönetiminde 3’üncü ve en yüksek aşamaya geçildi.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sadik Arabag

TURKIYEDE SIKAYET EDILDI ALLAH'IMIZA,HADI AKIT YAYINLA BAKALIM BU YORUMU,DEVLET KURANIMLA DALGA GECENE MAAS VERIYORSA,ULKENIN YARIDAN COGU MUHACIRLERE GEBERSIN GOZUYLE BAKIYORSA,SOSYAL MEDYADA YUZBINLERCE TAKIPCISI OLAN HESAPLAR ALLAH ISMIYLE HESAP ACIP ISLAMA SALDIRDIGI HALDE DEVLET FETOCULERIN HESAPLARINI HEMEN ULKE ENGELLI KOYDURUP BU KAFIRLERE BIRSEY YAPMIYORSA,ZINA,FUHUS LIVATA,FAIZ HIC SAYMIYORUM O ZATEN GIRLA GIDIYORSA,ALLAH CELLE CELALUHU BELAMIZI VERMESINI HER AN BEKLE,VERIYORDA BU SADECE FRAGMAN !

ccc

Kraliçe yıllardır çakıldaklı geziyormuş taharet musluklu kılzet taktırmış bu yaşından sonra yıllardır su görmeyen kasesi su görecek gün görmemiş çakıldağı klozete akıp gidecek. (Ha son olarak batının taharet olmadığını ben biliyorum da batıyı medeniyet olarak gören ve onları örnek alanlarda öğrensin diye yazdım.)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23