• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başrolde Elon Musk ve Bill Gates var! İnsanlara çip takmak için işte bahane

Yeniakit Publisher
2020-04-06 21:16:00 - 2020-04-06 21:26:30
Başrolde Elon Musk ve Bill Gates var! İnsanlara çip takmak için işte bahane

Küresel şer odakları, insanları yönlendirmek için her oyunu denerken son planları da deşifre oldu. Laboratuvar ortamında geliştirildiği öne sürülen koronavirüsü bahane eden Bill Gates, ağzındaki baklayı çıkararak hastalığın tedavisi için çip takılabileceğini ifade etti. Salgından 6 ay önce ise Elon Musk, insanlara çip takılarak yapay zeka ile insan aklının birleştirilerek 'süper zeka insan' vaadinde bulunduğu ortaya çıktı.

 yeniakit.com.tr 

Küresel şer odakları dünyayı kontrol altına almak için şeytani planlar kurmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını yeryüzünü kasıp kavururken daha önce koronavirüsün patentini aldığı tespit edilen Bill Gates'in koronavirüs ile ilgili bir röportajında teröpik isimli bir parçacıktan bahsetmesi dikkat çekmişti.

Bill Gates'in bu açıklaması, koronavirüs tedavisinde insanlara çip takılacağı iddialarını güçlendirirken, küresel şer güçlerinin bu salgını bir plan dahilinde mi işlettiği sorusu tekrar gündeme geldi.

Elon Musk'ın sır gibi sakladığı proje salgından 6 ay önce açıklandı

Koronavirüs salgınından 6 ay önce Elon Musk'ın insanlara çip takma projesiyle ilgilendiği ortaya çıktı. Çiplerin farelerde ve maymunlarda denendiğini açıklayan Elon Musk, insanlara uygulamak için ise 2020 yılını gösterdiği belirlendi. Bu projenin koronavirüs salgınından önce duyurulması, manidar karşılandı.

Discover dergisinde yer alan bir makalede, Elon Musk'ın insanlara çip takma konusunda yeni bir proje içerisinde olduğu yazıldı. (Çeviri: samxcompany.com)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sözkonusu yazıda, insanların tedavisi için kullanılacağı belirtilse de, küresel şer güçlerin asıl amacının insanları yönlendirmek ve yönetmek olduğu bilinen bir gerçek.

Makalede, Elon Musk'ın sır gibi sakladığı Neuralink şirket ilgili şu çarpıcı ifadeler yer aldı:

Tesla ve Spacex’in CEO’su ve kurucu ortağı, Neuralink (nöral bağ) adı verlien yeni girişimi ile ilgili sır perdesini araladı. İleri düzey beyin-makine ara yüzleri üretmeyi vaat eden şirket 2016’da kuruldu. Fakat dün gerçekleşen San Francisco’daki basın toplantısına kadar şirketin icraatlarıyla ilgili çok az şey biliniyordu.

Basitçe söylemek gerekirse, Musk ve Neuralink ekibi beyninize; kafanızdaki elektrik sinyallerini okuyabilen ve aynı zamanda yapay sinyaller de üretebilen bir cihaz yerleştirmek istiyor. Mesele sadece bel altı felçlilerin yürümelerine yardımcı olmak ya da görme yetilerini geri kazandırmak gibi mevcut insan becerilerini geliştirmek değil; aynı zamanda insanların anılara erişimine ve hatta imkân dahilinde beynimizden bilgisayara karşılıklı olarak bilgi aktarımına da olanak sağlamak.

Musk, insanların “yapay zekayı içinde barındıran bir tür ortak yaşam (simbiyoz)” elde etmelerini sağlayacak vücuda yerleştirilebilir bir biyoteknolojiye öncülük etmek istiyor. Bilgisayarlara ayak uydurabilmek için öncelikli olarak beynimizi makinelerle donatmamız gerektiğini söylüyor.

Musk konferansta “İyimser bir yapay zekâ senaryosunda bile, biz geri kalmış olacağız.” şeklinde konuştu. Ve bu gelecek tahmin ettiğinizden daha da yakın olabilir. Musk şirketin İlaç ve Gıda İdaresi onayı alabileceğini varsayarak, klinik çalışmaların bir parçası olarak, gelecek yılın sonuna kadar hastaların neuralink teknolojisine sahip olmalarını hedefliyor.

Kurgudan daha şaşırtıcı

San Francisco basın toplantısı ağırlıklı olarak Neuralink ekibine katılmaları için bilim insanlarını ve geliştiricileri işe almayı amaçlıyordu. Fakat Musk ve meslektaşları, N1 olarak adlandırılan bir prototip çipinin yanı sıra, hastaların beyinlerine yerleştirmek için gerekli olan uyumlu mekanizmayı da tanıttılar.

Musk, gizli kapı kollarına sahip bir Tesla gibi, müşterilerin de kafalarından dışarı çıkan herhangi bir kablonun olmayacağını söylüyor. Çip, beyne bağlanan ve sinyalleri okuyan süper ince “teller” kullanarak çalışacak. Ekip bu sinyalleri spayk (dikenli teller) olarak isimlendiriyor ve çipin görevi hem sinyalleri deşifre etmek hem de beynin belirli bölgelerine yenilerini tayin etmek olacak.

elon musk neuralink şirketiNeuralink başkanı Max Hodak, hedefin ilk hastaya dört çip yerleştirmek olduğunu, ancak gelecekteki kullanıcıların 10 kadar çipe sahip olabileceklerini söyledi. Bu çiplerin üçü beynin motor bölgelerine, diğeri de duyu bölgelerine yerleştirilecek. Ekip, bu çipleri yerleştirmek için tasarlanan makinenin -damarlarda dolaşabilecek ve çipi beyine dikkatlice yerleştirebilecek hassas iğne iliştirilmiş bir cihaz- birkaç fotoğrafını da gösterdi. Ayrıca, ameliyat sürecinin nispeten ağrısız olacağını, sadece lokal anestezi gerektirdiğini ve dikişsiz kapatılabileceğini söyleyerek implant işlemini LASIK (Göz Çizdirme Ameliyatı) işlemi ile tekrar tekrar karşılaştırdılar.

Fakat bundan sonra, implantları kontrol etmek basit ve kablosuz şekilde gerçekleşecek. Kullanıcılar iPhone uygulamasına bağlanabilen bir Bluetooth kulaklık takacaklar. İmplantlar, dört yıldan uzun süre dayanacak şekilde üretilecek, ki bu süre Musk’a göre yine de kısa bir süre zarfı.

EEG’lere (Beynin Elektriksel Faaliyetlerinin Kayıtlanması işlemi) son

Herhangi bir yeni biyoteknolojide olduğu gibi, insan vücudunun kısıtlamalarının üstesinden gelmek zor olabilir ve insan vücuduna aygıtlar yerleştirmek kafa karıştırıcı sorunlara neden olabilir.

Bununla birlikte, bu teknoloji hala ilk aşamalarında olmasına rağmen, beyin dalgalarını okumak ve onları insan hareketlerine dönüştürmek yeni bir şey değil. Dünyanın dört bir yanındaki araştırma ekipleri benzer projeler üzerinde çalışıyor. Örneğin, geçen yıl, Floridalı bir adam zihinle kontrol edilen biyonik bir kolu eve götüren ilk kişi oldu. Ancak Neuralink’in implantlarından farklı olarak, bu cihaz harici bir kolluk tarafından kontrol ediliyordu.

EEG teknolojisi kullanılarak başka denemeler yapıldı, fakat Neuralink ekibi, bu tür bir teknolojinin beyni istedikleri şekilde okuyacak ve yazabilecek kadar kesin ve hatasız olmadığını söylüyor. Bunun yerine, ince teller beynin yüzeyinde aşırı hassasiyetle gerilerek bir “nöral örgü” oluşturacak.

Konferansın sonundaki soru-cevap sırasında, Neuralink ekibi araştırmacıların fareler üzerindeki denemeleri çoktan tamamladığını ve şirketin listesinde bir sonraki sırada maymunlar üzerindeki denemelerinin yer aldığını söyledi.

Musk, “İlk sonuçlar ümit verici… ama gerisini zaman gösterecek” diyor.

"Yapay zekaları yenemezsiniz, onlara katılın"

Öte yandan Elon Musk bir programda yaptığı başka bir açıklamada ise "Neuralink, dijital süper zekayla ilişkilendirilen varoluşsal riski çözmeyi amaçlıyor. Dijital bir süper bilgisayardan daha akıllı olamayacağız, bu nedenle, onları yenemezseniz, onlara katılın." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

saddi maddi

BU kesinlikle doğru. Son 5 sene batıdaki (ABD) teknik makaleleri izleyenler hadiseleri bir bir birbirine bağlıyor. Eğer Türkiye'de kim, bırakın cipleri takılma konsunda onay vermeyi, ciplere karşı tedbir almazsa o VATAN ........ BİR SİYONİSTTİR. ya ............... babanız olsa bile. bilmem anlatabildim mi?HİÇ BİR MÜSLÜMAN TÜRK ASL'A VE KAT'TA BUNLARA TAKTIRMAMALIDIR.

talebe777

Bu tür girişimlere karşı çok ama çok uyanık olmalıyız. İlaç, aşı ve gıda sektörünün dünyanın başına açtığı belalar nedir bu konuda mutlaka milli bir politikayla insanlarımız bilinçlendirilmeli. Bunlara şimdi bu sözde insanların iyiliği için olan elektronik cihazlar eklenecek. İlaç, aşı, gıda, tarım, telekomünikasyon ve askeri teknolojilerde %100 yerli ve milli üretimlerimiz olmalı ve kendi kendine yeterli hale gelmeliyiz hem de acilen. İnşallah bu musibet böyle hayırlara vesile olur. Ülkemizdeki fen liselerinin ve teknik eğitimin nitelik ve sayısı mutlaka arttırılmalıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23