• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Basralı Şiilerden Saddam Hüseyin sloganı!

Yeniakit Publisher
2019-07-13 17:22:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Basralı Şiilerden Saddam Hüseyin sloganı!

Irak'ta Şiilerin ağırlıkta olduğu Basra'daki ekonomik darboğaz protestosunda, 28 yıl önceki ayaklanmayı katliamla bastıran eski lider Saddam Hüseyin için, "Canımız kanımız sana feda olsun" sloganları atıldı.

Irak'ta Şiilerin çoğunlukta yaşadığı güneydeki Basra kentinde düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde 2006'da idam edilen ülkenin devrik lideri Saddam Hüseyin lehine sloganlar atıldı.

Irak yerel medyasındaki haberlere göre, Basra vilayeti sakinleri, artan kavurucu sıcaklarla beraber yaşanan elektrik kesintisi, temel hizmetlerin yokluğu ve gençler arasındaki işsizliğe tepki göstermek için gece saatlerinde sokaklara indi.

Haberlerle birlikte paylaşılan görüntülerde, Basra kent merkezinin Cezayir Mahallesi'nde yolu trafiğe kapatan onlarca genç, 1991'de Basralıların ayaklanmasını kanla bastıran Saddam için "Canımız kanımız sana feda olsun" sloganı attı.

Görüntüyü çeken kişilerin de protestocuların attığı sloganları tekrar ettiği gözlendi.

Irak'ta genellikle Sünniler, 2003'ten sonra hükümetin mezhepsel politikasına tepki göstermek ve Saddam döneminin ülke için daha iyi olduğunu belirtmek amacıyla bu tür sloganları gösterilerde sıklıkla atıyorlardı.

Ancak Saddam karşıtı ayaklanmalarda büyük bedeller ödeyen Basra kentinde ise bu tür durumlar yaşanmıyordu.

Irak'ta petrol yataklarıyla zengin Basra vilayetinde yıllardır devam edip kronikleşen elektrik ve su kesintileriyle işsizliğe karşı vatandaşlar gösteriler düzenliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçek

Liderine sahip cikmassan sonun böyle olur. Bazıları soğan patates diye liderine arka dönmüştü her yer ibretlik ama kafa almıyor NATO kafası ya ondan herhalde.

Tamer

Daha çok ararsınız abd nin ve yalaka devletlerin yalancı politikaları onu götürdü abd nin ayak bastığı yerde kan gozyasi tecavüz zulüm vardır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23