Başkan Erdoğan açıkladı: ABD F-35'lere karşılık teklif etti
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Angola ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, F-35'ler için ödenen paraya karşılık ABD'nin Türkiye'ye 40 adetlik F-16 savaş uçağı teklifi yaptığını açıkladı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Angola ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.
Türkiye'nin F-35 projesi için 1 milyar 400 milyon dolarlık bir ödeme yaptığını hatırlatan Başkan Erdoğan, ABD'nin bu ödeme karşılığında Türkiye'ye 40 adetlik F-16 teklifi sunduğunu ifade etti.
F-16 teklifinin ABD'den geldiğini söyleyen Erdoğan, "Savaş uçağı filomuzu her zaman hazır ve modern tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. F-16'ların modernizasyonundan tutun yenilerini almak suretiyle filomuzu daha da geliştirelim gayreti içerisindeyiz. Bu F-35 programı kapsamında ödemesini almamız gerekiyor. Görüşmelerimizde bu konuyu dile getiriyoruz. Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.