• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakana suikast düzenleyen saldırganın kimliği şoke etti! Dünyaca ünlü bir...

Yeniakit Publisher
2024-05-16 10:55:00 -
Başbakana suikast düzenleyen saldırganın kimliği şoke etti! Dünyaca ünlü bir...

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenleyen saldırgan, 71 yaşındaki Juraj (George) Cintula olduğu iddia ediliyor. Juraj, Slovakya asıllı, emekli bir şair. Slovakya muhalefet partisi Yenilikçi Slovakya’ya yakınlığı ile biliniyor.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenleyen saldırgan, 71 yaşındaki Juraj (George) Cintula olduğu iddia ediliyor. Juraj, Slovakya asıllı, emekli bir şair. Slovakya muhalefet partisi Yenilikçi Slovakya’ya yakınlığı ile biliniyor.

1953 doğumlu Juraj Cintula, Levicli şehirde yaşıyor. 3 şiir kitabı ve bir romana imzasını atan ünlü edebiyatçı, 2005’ten beri faaliyet gösteren "Dúha" isimli bir edebiyat topluğunun kurucu üyelerinden. 2015’te ise Slovak Yazar Derneği’nin bir üyesi.

İlk kitabı 2010’da, ikinci kitabı ise 2015’te yayınlanan yazarın, saldırıyı gerçekleştirme sebebi hala bilinmiyor.

Slovak basınının iddiasına göre, Juraj’ın suikasti gerçekleştirmek için kullandığı silah, yasal yolla alınmış ruhsatlı bir tabanca.

"MEMNUNİYETSİZ OLALIM AMA ŞİDDETE BAŞVURMAYALIM"

Markiza TV’nin haberine göre, 2016’da bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Juraj, narkotik maddelerin etkisi altında olan bir genç tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucu ağır yaralanan Juraj, olaydan dolayı psikolojik rahatsızlık yaşadı.

Aynı yıl, “Şiddete Karşı Hareket” grubunun oluşumunu başlattı ve hareketin resmi kaydı için imzalı ve mali destek topladı.

“Şiddet genellikle insanların bir vahşi tepkisidir, durumdan duyulan memnuniyetsizliğin bir ifade biçimidir. Memnuniyetsiz olalım ama şiddete başvurmayalım!” diyerek şiddete karşı olduğunu belirtti.

Hareket, “militarism, aşırıcılık, neo-Nazizm ve anarşinin yükselişte olduğu” bir Avrupa'da, insanları “savaştan, aile içi fiziksel veya psikolojik şiddete” kadar her türlü şiddete ve uluslararası sahnedeki şiddete karşı olduğunu duyurdu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aydemir Turan

“FETÖ” deyince birçoğunun hala aklına gelen, “Bir Cemaat ve Liderinin sapkınlığa düşüp Terör örgütüne dönüşmesi” gelmekte.En büyük yanılgı da bu! Bir asırdır global düzeyde organize olup,köklü finans ve sanayi sektörlerini Borsalarda ele geçirip,kapitalin tek hakimi olduktan sonra Ülkelerin siyasetine kanserli hücre gibi nüfuz ettiler. Boyun eğmeyenleride bir çok entrikalarla alaşağı ettiler,bunu başaramadıklarına da süikastlar düzenlediler

hesap

peki bu kadar kötülük nasıl düzelecek kanunları onlar yapar devletleri onlar ele geçirir mahkeme de kararı onlar alır herkes onlar uşaklık yapar örnek mi alın size örnek GAZZE peki hadi halletsenizya şiddete bbaşvurmadan YAHUDİ KAFİRİNİ durdursana
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23