• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Rusya açıklaması

Yeniakit Publisher
2017-04-27 15:06:00 -
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Rusya açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya ile Türkiye'nin önümüzdeki hafta bir yol haritası belirleyeceğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya'nın Türkiye'ye bazı sektörlerde uyguladığı sınırlamalara ilişkin, "Önümüzdeki bir iki hafta içerisinde oturacağız ve çok net bir eylem planı, bir yol haritası ortaya konulacak. İnanıyorum ki bütün sektörlerde bu sınırlamaların mutlaka kalkacağı bir seçenek ortaya koyacağız." dedi.

Şimşek, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, müteahhitlik sektörüne önemli kaynak ayırdıklarını, sektörün geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

Türkiye'de bazı tahminlere göre gerek deprem açısından gerekse başka özellikler açısından hala 6 milyonun üzerinde standardın altında yapılar bulunduğuna işaret eden Şimşek, bunların kentsel dönüşümle yenilenmesinin söz konusu olduğunu, bunun da büyük bir iş alanı yarattığını kaydetti. Şimşek, hükümetin altyapı yatırımlarına yönelik önceliklerinin devam ettiğini dile getirdi.

Şimşek, Türkiye'ye yurt dışından kaynak çekmek açısından ülkede konut edindirmeyi kolaylaştırıcı düzenlemeler yaptıklarını hatırlatarak, bunun sektörün tamamına olumlu yansıyacağını ifade etti.

Müteahhitlerin yurt dışında aktif rol almasına büyük önem verdiklerine dikkati çeken Şimşek, cari açık sorununu aşma yolunun ihracat seferberliğinden geçtiğini, hizmet sektörü ve ihracatının da bu anlamda çok önemli olduğunu vurguladı.

Şimşek, turizm ve müteahhitlik sektörünün, Türkiye'nin hizmet ihracatının çok önemli ayakları olduğuna işaret ederek, bu anlamda müteahhitlik sektörünün faaliyetlerini çok önemsediklerini söyledi.

TMB Başkanı Mithat Yenigün'ün kendisine bölgedeki jeopolitik gerginliklerden önce yıllık yaklaşık 25-30 milyar dolarlık yeni proje üstelendiklerini, bunun şu anda 12 milyar dolar düzeyine indiğini aktardığını anlatan Şimşek, "Zor bir dönem ve hakikaten bu dönemin yansımaları ortada ama kötümser olmaya gerek yok. Bizim geleneksel yakın coğrafya en büyük pazar. İmkanlarımızı seferber ediyoruz. Eximbank'ın imkanlarını da ciddi bir şekilde artırdık." diye konuştu.

"RUSYA İLE NET BİR EYLEM PLANI ORTAYA KONULACAK"​

Rusya ile ilişkilere de değinen Şimşek, Rusya'nın, Türkiye'nin önemli bir komşusu, ticari partneri olduğunu ve diyalog içerisinde bulunduklarını söyledi.

Şimşek, Rusya'nın uçak krizinden sonra Türk firmalarına, belirli sektörlerde birtakım sınırlamalar ve yasaklamalar getirildiğini anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu: "Şimdi onlara çok açık ve net olarak şu mesajı verdik, bu ilişkiler ancak iki ülkenin karşılıklı menfaatlerine dayanıyorsa sürdürülebilirdir. İnşallah önümüzdeki bir iki hafta içerisinde oturacağız ve net bir eylem planı, bir yol haritası ortaya konulacak. İnanıyorum ki bütün sektörlerde bu sınırlamaların mutlaka kalkacağı bir seçenek ortaya koyacağız. Çünkü sektörel sınırlamalar, yasaklamalar, iki ülke ilişkileri eğer normalleşiyorsa asla olmaması gereken durumlardır. İnşallah yakında o anlamdaki sınırlanmalar da kaldırılmış olur. Belki birkaç yıl sonra hep birlikte siz (müteahhitler) uluslararası ortaklarınızla Libya'yı Irak'ı, Suriye'yi, Yemen'i nasıl inşa edeceğinizi konuşacaksınız."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23