• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barolar, marjinal grupların kontrolünde

Yeniakit Publisher
2020-06-26 09:41:00 -
Barolar, marjinal grupların kontrolünde

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Ankara Temsilcimiz Hacı Yakışıklı’ya BBP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

 Mustafa Şaşmaztürk  Ankara 

Çoklu Baro sistemi yerine nispi temsil sistemini önerdiklerini ifade eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici; “Aldığı oy oranına göre yönetimin 3’ü buradan 4’ü oradan oluyor. Başkanı yönetim seçiyor. Onun dışında çoklu baro sistemine sıcak değilim. Baroları sadece bir sendika gibi falan düşünemeyiz. Yani bunun savunma tarafı avukatlar dolayısıyla bunların iddia makamı önünde ağırlığını kaybetmemesi lazım. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere bunların başındakilerin çoğu marjinal zihniyete daha yakın insanlar” şeklinde konuştu. Baroların ve meslek odalarının zaman zaman günlük politik çekişmelere taraf olduklarını belirten Destici; “Meslek kuruluşlarının politika ile iç içe olma çabaları üyelerine kendilerinden beklenen katkıyı yapamamalarına sebep oluyor. Pek çok baro ve meslek odası uzun yıllar marjinal gruplar tarafından yönetildi. Bu gruplar, bu kuruluşları kendi ideolojik hedefleri doğrultusunda kullandılar. Barolar ve meslek kuruluşlarının önemli bir kısmının temsil ettikleri üyeler ve ileri taşımakla görevli oldukları meslek alanlarıyla ilgileri büyük bir titizlikle tahsil ettikleri aidatlar ve kongreden kongreye yapılan delege hesapları oldu. Bu soruna artık köklü ve kalıcı çözüm bulunması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı’na hakaret edenlerin ayağına gidenleri kınıyorum

Nispi temsil sistemiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Destici; “Baroların ve meslek odalarının sadece kongreleri kazanan listelerdekiler yerine her kesimden ve bölgeden temsilcilerin yer aldığı, bütün üyelerin temsil edildiği, temsil ettikleri mesleğin gelişimine katkı yapan, üyelerin ve hizmetin standartlarını yükselten, bunun yanı sıra hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen kuruluşlar haline gelmesini istiyoruz. Bu kapsamda birden fazla baro ya da meslek odası yerine öncelikli olarak nispi temsilin esas alındığı bir seçim metoduyla mümkün olan en geniş katılımla oluşan ve tüm kesimlerin temsil edildiği baro ve meslek odalarını tercih ettiğimizi belirteyim. Baroların henüz TBMM’de görüşülecek teklifler şekillenmeden gösterdikleri tepkiyi yersiz ve abartılı buluyorum. Milliyetçilik iddiasında olan bazı siyasi parti temsilcilerinin Diyanet İşleri Başkanı’na ‘Sesi çağlar öncesinden gelen’ ve ‘Kan kokan cüret’ ifadelerini kullanabilen birinin ayağına gitmelerini şaşkınlıkla karşılıyor ve kınıyorum” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MEHMET SEVİM

Barolara teklif ettiğini hükümette de uygulansın diye teklif et de, ağan senin tozunu alsın!Mesela eğitim bakanını İYİ PARTİ, ekonomi bakanını CHP ne dersin molla Mustafa! Rahmetli dostum Yazıcıoğlunun koltuğunda çok hafif kalıyorsun çok!

Tata Tonga

bu avukatlara hakarettir. seçime gidilmiş, avukatlar onları seçmiş.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23