Başbakan Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin yerel seçimlerden zaferle çıkması, Balkan ülkelerindeki Müslümanları ayağa kaldırdı.
SARAYBOSNA - Seçim sandıklarının açılmasıyla birlikte AK Parti’in önde gittiğini gören Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ ve Sancak’taki Türk ve Müslüman halk, Başbakan Erdoğan posterleriyle ve Türk Bayraklarıyla sokaklara dökülerek seçim zaferini kutladı.
SARAYBOSNA'DA ZAFER KONVOYU
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı ve Boşnak, AK Parti’nin yerel seçimlerdeki başarısını kutladı. Saraybosna’daki Ilıca semtinde bulunan ve Türkler tarafından işletilen Turkuaz Restoran’da bir araya gelen Türk vatandaşları ve Boşnaklar, burada kurulan dev ekranda seçim sonuçlarını izledi. Açılan sandıklarda AK Parti’nin başarı elde etmesinin ardından, buradaki vatandaşlar, çok sayıda araçtan oluşan konvoy oluşturarak şehir turu düzenledi. Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile donatılan araçlarla Ilıca’dan yola çıkan Türk vatandaşları, kornalar eşliğinde tarihi Başçarşı’ya geldi. Başçarşı’daki Sebil önünde toplanan grup, burada tekbir getirdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.
BOSNA HALKININ KALBİ TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ATIYOR
Saraybosna’da yaşayan Türkler’den Serkan Selim Dilek, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek’in bir kez daha Türkiye’nin yanında olduğunu, Bosna Hersek’in kalbinin de Türkiye ile birlikte attığını gösteren herkese teşekkür etti. Tüm Balkanlar’ın, Türkiye’deki istikrarın devam etmesini istediğini ve bunun da Saraybosna’da, Üsküp’te, Novi Pazar’da düzenlenen kutlamalarla görüldüğünü belirten Dilek, “Bosna Hersek’te yaşayan Türkler ve bugün aramızdaki yüzlerce Boşnak kardeşimizle beraber, Türkiye’deki ilerlemeyi burada gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu sonuçlar, inşallah, gelecekte yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini de daha büyük bir zaferle AK Parti’nin kazanacağına işarettir” diye konuştu.
ÜSKÜP'TEKİ KUTLAMALARA ERDOĞAN SÜRPRİZİ
Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, AK Parti’nin seçimlerdeki zaferi için düzenlenen kutlamalara telekonferans yöntemiyle katılan Başbakan Erdoğan, kutlamalara katılanlara hitap etti: “Türkiye’de üzerimize oynanan oyunu milletimiz bugün bozdu. Bu alınan netice, bozulan oyunun en güzel ifadesidir. Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. Kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur kaybetmiştir’’ dedi.
KOSOVA, SANCAK VE KARADAĞ AYAKTA
NOVİ PAZAR/PRİŞTİNE - Kosova’nın Priştine ve Prizren, Karadağ’ın Rojaye ve Plav kentleriyle Sırbistan’ın Sancak bölgesinde AK Parti’nin yerel seçimlerdeki başarısı kutlandı.
Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti olan Novi Pazar ile (Yeni Pazar) Tutin ve Syenitsa kentlerinde, Türkiye’deki seçim sonuçlarını takip eden çok sayıda Boşnak, AK Parti’nin seçimlerdeki başarısıyla birlikte ellerinde Türkiye bayrakları ve Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle caddelerde kutlama yaptı. Sancak Demokratik Eylem Partisi (Sancak SDA) tarafından organize edilen kutlamalara katılan çok sayıda Boşnak, daha sonra araçlarla konvoy oluşturarak şehir turu yaptı. Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Karadağ’ın Rojaye ve Plav şehirlerinde de seçim kutlamaları yapıldı. Kosova’nın Priştine ve Prizren kentlerinde de yapılan kutlamalara bu ülkede yaşayan Türklerin yanı sıra çok sayıda Arnavut da katıldı. Prizren’in tarihi Şadırvan Meydanı’nda toplanan Kosovalılar, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak kutlama yaptı.
KARADAĞ İSLAM BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİÇ: ERDOĞAN, YENİ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DEMOKRATIDIR
PODGORİTSA - Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Rifat Feyziç, “Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye’nin en büyük demokratıdır” dedi. Feyziç, yaptığı açıklamada, gelişmişlik açısından 1990’lı yılların Türkiyesi ile günümüz Türkiyesi arasında büyük farklılıklar olduğunu, son 11 yılda gerçekleştirilen kalkınma hamlesinde, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin büyük katkısı bulunduğunu belirtti. Bu başarının saygıyı hak ettiğini ifade eden Feyziç, “Dünyanın, ekonomik kriz içinde olduğu bir dönemde, Türkiye ekonomisi büyüyorsa, bu onun başarısıdır. Güçlü ve başarılı bir Türkiye’yi istemeyen devletler var” diye konuştu.