• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Balkabağı Sinkonta tarifi nasıl yapılır?

Ege mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan Sinkonta, bir balkabağı yemeğidir. Şimdiden afiyet olsun.

Yeniakit Publisher
2021-10-13 19:22:00 -
Balkabağı Sinkonta tarifi nasıl yapılır?

Ege mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan Sinkonta, bir balkabağı yemeğidir. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2  adet soğan
  • 500 gr balkabağı
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

Balkabaklarınızı güzelce dilimleyip borcama koyalım. Bir kasede salça, yağ, tuz ve karabiberi karıştıralım. Balkabaklarının üzerine dökelim ve karıştıralım. Sosladığımız balkabaklarının üzerine soğan ve sarımsakları doğrayalım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Üzerine isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz sarımsaklı yoğurt ve tereyağı, maydanozdur. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23