• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baldır ağrısı çekenler dikkat!

Yeniakit Publisher
2018-05-16 12:50:00 -
Baldır ağrısı çekenler dikkat!

Baldır, diz ve ayak bileği arasındaki bölgeye denir. Kaslar, tendonlar, bağlar, sinirler ve kan damarlarından oluşur. Koşarken, yürürken veya spor yaparken aniden bir baldır ağrısı oluşabilir. Baldır ağrısının sebeplerini ihmal etmemek gerekir.

BALDIR AĞRISININ NEDENLERİ:

- Kadınlarda baldır ağrılarının en temel nedeni topuklu ayakkabılardır. Sürekli kullanılan topuklu ayakkabılar baldır kaslarını küçültür ve güçsüzleştirir. Gün boyu topuklu ayakkabıyla gezildikten sonra, evde düz taban terlikle yürümek kasların aşırı esnemesine neden olduğundan baldır kasları ağrımaya başlar.

- Basketbol, koşu, futbol, uzun zıplama ve voleybol gibi spor aktivitelerinde, baldır kaslarının ani esnemesi ve kasılması da şiddetli baldır ağrılarını meydana getirir.

- Kemik ve kas sağlığı için önemli olan kalsiyum ve potasyum gibi olmazsa olmaz minerallerin eksikliğinin yanı sıra, D vitamini eksikliği de baldır ağrısında sık karşılaşılan nedenlerden biridir.

- Damar hastalıkları, romatizma, soğuk algınlığı, kas gerilmesi, MS hastalığı ve kan dolaşımı gibi rahatsızlıklarda nedenler arasındadır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BALDIR AĞRISININ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Baldır tedavisi boyutun ciddiyetine göre değişir. Uzmanlar genellikle baldır ağrıları için kas gevşetici iğne ya da krem verir.

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23