• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Balat'ta neler dönüyor? İşte bölgeyi sekülerleştirme projeleri

Yeniakit Publisher
2020-09-08 13:38:00 -
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.

Yazar Müfid Yüksel, İstanbul’a bağlı Fatih ilçesindeki Balat’a bir takım sekülerleştirme projelerinin olduğunu ifade etti.

Yazar Müfid Yüksel, İstanbul’a bağlı Fatih ilçesindeki Balat’ta olan bitenlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bölgede bir takım dinsizleştirme ve sekülerleştirme projelerinin olduğunu ifada eden Yüksel,  “Buralara yönelik olarak bu tür projeler var. Hatta Amerika’da olsun, Avrupa’da olsun Feih öncesi, Osmanlı öncesi İstanbul’una ait animasyonlar yapılıyor. Yani binalar yeniden canlandırılmış vaziyette. Bunların minyatürleri ve çizimleri yapılıyor. Bunlara dair uzun çalışmalar ve projeler de var. İstanbul’un sur içindeki belli mahallelerin tekrar bu şekilde dönüştürlmesine yönelik projeler yok değil. Fakat bunlar uzun vadeye yaymış durumdalar, Hemen 3-5 senede yapacak değiller. 40-50 senelik projeler bunlar. “ ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Haci

Eeeee sonra..

metin kaya

müfit bey çok önemli bir konuya temas ediyor gerçektende islam eserlerine dönük önemli bir dönüşüm başlatılmalı ve bu semtler aslına uygun restore edilmelidir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23