• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baklava Yufkasından Ispanaklı Gül Börek

Baklava yufkasından ıspanaklı gül börek nasıl yapılır? Baklavalık yufka ile yapılan börekler son zamanlarda diğer yufkalara göre daha çok tercih ediliyor. Unlu ya da yağlı yapılan baklavalık yufkaların birçok çeşidi var. Sizler için denenmiş ve en güzel kıvamı alan, ıspanaklı, dilerseniz kıymalı ya da patatesli yapabileceğiniz, sodalı soslu börek tarifini derledik. İşte baklavalık yufkadan ıspanaklı kolay gül böreği tarifi ve malzemeleri...

Yeniakit Publisher
2020-01-28 12:27:00 -
Baklava Yufkasından Ispanaklı Gül Börek

Baklava yufkasından ıspanaklı gül börek nasıl yapılır? Baklavalık yufka ile yapılan börekler son zamanlarda diğer yufkalara göre daha çok tercih ediliyor. Unlu ya da yağlı yapılan baklavalık yufkaların birçok çeşidi var. Sizler için denenmiş ve en güzel kıvamı alan, ıspanaklı, dilerseniz kıymalı ya da patatesli yapabileceğiniz, sodalı soslu börek tarifini derledik. İşte baklavalık yufkadan ıspanaklı kolay gül böreği tarifi ve malzemeleri...

Baklavalık yufkadan farklı lezzetler çıkarmayı düşünüyorsanız, doğru adrestesiniz. Çıtır çıtır ve incecik hamuru sayesinde baklavalara yakıştığı kadar, börekleri de lezzetlendiren baklavalık yufka ile gül böreği tarifini sizler için derledik. 

Dilerseniz bu tarife bir miktar kıyma katarak daha da lezzetli hale getirebilir, patates ya da peynir ile de deneyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 paket (40 adet) hazır baklava yufkası 

İç harcı için:

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Sos için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta
  • tuz

Öncelikle sosu için bütün malzemeleri derin bir kase içerisine alın ve homojen kıvam elde edene kadar karıştırın. Bir kenarda oda ısısına gelmesi için bekletin.

İç harç için; soğanları sıvıyağ içerisinde kavurun ve 1 çay kaşığı salçayı sadece tat ve renk vermesi için koyarak kavurun. Üzerine haşlanmış ıspanakları, süzüp kestikten sonra ilave edin. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine baharatlarını koyun ve ocağın altını kapatın. Kendi ısısında, karıştırıp harmanlanmasını sağlayın.

Baklava yufkasını bir tezgaha açın ve serdiğiniz yufkanın üzerine hazırladığınız sosu sürün. Ardından 4 ya da 6 adet olacak şekilde yufkayı kesin ve büyük kısmına harcı uzun ince yayın. Kenarlarını kıvırmadan rulo yaparak sarın. Uzun bir sigara böreği elde etmiş olacaksınız. Herhangi bir ucundan tutun ve iç kısmı sabit kalacak şekilde, uzun kısmı, etrafında dolayın. Gül şekliniz hazır.

Fırın tepsisine yerleştirin ve bütün yufkalar için bunu tekrar edin. Kalan sosu bütün böreklere pay edin ve üzerine yumurta sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı