• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Soylu’dan Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül hakkında bomba ifadeler!

Yeniakit Publisher
2019-08-21 09:36:00 -
Bakan Soylu’dan Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül hakkında bomba ifadeler!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı kararıyla 3 HDP'li belediye başkanının görevden alınmasını eleştiren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Hakikaten üzülüyorum”

Süleyman Soylu, "Sayın Gül Cumhurbaşkanlığı yaptı. Sayın Davutoğlu'nun ben de kabinesindeyim. İki eleştiriye hakikaten üzülüyorum. Binlerce insan seçimle gelip seçimle gidiyor" ifadelerini kullandı.

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada konuşulan şey terör. Elbette ki hukukun işlemesi ve demokrasinin korunması bizim temel sorumluluğumuzdur. PKK ile iltisaklı, terör bağlantılı birisinin tedbiren alındığı andan itibaren bir itiraz oluyorsa siyasal itirazdır. Buna sadece üzülürüm.

Gül ve Davutoğlu ne demişti?

Abdullah Gül kayyım kararıyla ilgili, "Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının 'bu şekilde' görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Davutoğlu ise, "demokratik sistemin ruhuna aykırı" olarak nitelediği karar için "Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir. Adayların seçime girmesi kanuna aykırı ise Yüksek Seçim Kurulu bunu seçim öncesinde değerlendirmelidir. Elbette seçim sonrasında işlenen suçlara ilişkin de gerekli tedbirler alınabilir. Ancak bunun öncelikle yargı nezdinde hukuki şartları oluşmalıdır" demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali ihsan

SAYIN SOYLU, ONLAR TRENDEN İNDİLER, KILIÇTAROĞLUNUN KAĞNISINA BİNDİLER. TAKILMA YOLA DEVAM. ALLAH ÖMRÜNÜ UZUN ETSİN. ALLAH DOĞRUDAN, DOĞRULUKTAN, HAKTAN ve ADALETTEN AYRILMASIN. ŞEHİT YETİMLERİNİN DUASI SENİNLE. DUALARIMIZ SENİNDE.

ihsan

aldırma sen soylu işine devam et bu satılmış köpekler havlıyadursun. vatan sana minnettar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23