• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Soylu: İHA'lar olmasaydı...

Yeniakit Publisher
2019-11-06 00:00:00 -
Bakan Soylu: İHA'lar olmasaydı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında Serhat İbrahimoğlu’nun sorularını cevapladı. Soylu, Türkiye'nin askeri harekatlarda kullandığı yerli üretim silahların önemine vurgu yaptı ve istihbarattaki eş güdüme dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TVNET kanalında Serhat İbrahimoğlu’nun sunduğu Net Bakış programında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bir lider geliyor halkından destek alıyor bütün dünyanın kabule ettiği meşru bir çizgi ortaya koyuyor ve yıllardır ülkesine oluşturulan baskıları akıllıca bir şekilde görüp bunların nasıl aşılacağı konusunda bir irade ortaya koyuyor ve buna milletini ortak ediyor.

'İHA'lar olmasaydı, bugün eyvah derdik'

İnsansız hava araçlarımız olmasaydı, kendi mühimmatlarımız olamasaydı biz bugün eyvah derdik. Tüm istihbaratımız eğer koordinasyon içinde böyle bir milletin hakkı için çalışıyor olmasalardı biz bugün dövünüyor olurduk.

Bugün Türkiye'nin 105 milyar dolar civarında bir birikmişi var bu olmamış olsaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız bir tarih daha verdi. 2013 yılında İMF borcunu bitirdiğimizi söyledi. Hemen arkasından Gezi Olayları başladı. Bunlar tesadüf değil. Eğer o günlerden güçlü çıkmasaydık şunu açık söyleyeyim bizi tarumar ederlerdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kayyım atamaları

Bugün ülkemizin doğu ve güneydoğusunda huzur var. Sizin ve bizim çocukluğumuzda şöyle bir durum vardı. Buraların makus talihi yenilmez. Devletin bu kadar sorunu varken buralar için nasıl çaba sarf etsin. Bugün gençlik merkezleri, hastaneler her yerde.

Bir siyasi partinin genel başkanın toplumu yanıltmasının doğru olmayacağını söylüyorum. Siyasi partilerin adaylarının aday olup olmayacağının kanunlarla belirlenmiştir. Onu kanun siyasi partilerin ahlakına bırakmıştır. Dört tane il belediyesi ve 11 ilçe belediyesi görevlendirdik. Bunların içinde cezası kesinleşenler ve tutuklu olanlar var. Bunları siyasi partileri bilmiyor muydu? Bunlar aday oldu. Buna siyasi parti yasası müsaade ediyor. Ne yapsaydık yani? Türk hukuk sistemi yürütmeye ve yürütmenin bir kurumuna vermiş. Sen bir tehdit görürsen terörle alakalı bunu açığa alabilirsin diyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

malatyalı

senin Allahına gurban olurum...

Ferhat

Damat Bayraktar Iha ların teknolijisini kimden ve ne karşılığı aldı? Sorusunu kendimize sormamiz gerekir. Zira bu teknolojiyi bize tahsis eden ve ortadoğuda ipek yolunu kontrol etmek isteyen ve rusyayi ve çini yoneten derin el olmasın sakın. Ortadoğuda neo liberal güclerin başını çeken abd ve sol/küreselci liberal güclerin önünü çeken rusya arasinda uzun zamandır bir mücadele yaşanmakta. Ve bu teknolojiyi ne karşılığında verildiği çok merak konusu. Acaba AB reformlari karsiligindami yoksa Rusya ile yapilan anlaşmalar kapsamindami verildi acaba.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23