• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Nebati'den 'Türkiye Ekonomi Modeli' açıklaması! Değişim hissediliyor

Yeniakit Publisher
2022-09-03 17:58:00 -
Bakan Nebati'den 'Türkiye Ekonomi Modeli' açıklaması! Değişim hissediliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye, daha fazla üreten ve daha fazla ihracat yapan bir ekonomiye dönüşüyor" dedi.

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin oluşturduğu pozitif etkilere değindi. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Nebati "Ülkemiz, bir ekonomik geçiş sürecindedir. Türkiye, daha fazla üreten ve daha fazla ihracat yapan bir ekonomiye dönüşüyor" dedi.

Sektörlerin gelirlerini artırdığını belirten Nebati "Biz, alın terimizle üreterek kazanmayı, ihracat ve Turizm gelirlerini artırarak cari dengeyi sağlamayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

Ülkemiz, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, katma değerli üretim anlayışını benimseyerek ihracatı teşvik etmekte ve bu yolda kararlılıkla ilerlemektedir. Bu model ile Döviz kurlarında zaman zaman yaşanan hareketliliğin etki alanı da zayıflamaktadır.

Nitekim, ülkemiz 2022 yılının ilk yarısında büyüme bakımından diğer ülkelere kıyasla çok daha olumlu bir performans göstermeyi başarmıştır.

Ülkemiz, bir ekonomik geçiş sürecindedir. Türkiye, daha fazla üreten ve daha fazla ihracat yapan bir ekonomiye dönüşüyor.

Sektörlerimiz, bu kökten değişimi hissediyor ve gelirlerini artırıyor. Biz, alın terimizle üreterek kazanmayı, ihracat ve Turizm gelirlerini artırarak cari dengeyi sağlamayı hedefliyoruz.

Bizler bu yolda ilerledikçe, tarihte hiç olmadığı kadar güçlü bir kredibiliteye birlikte ulaşacağız.

Bu anlamda, ülkemize yönelik yapılan değerlendirmelerin, yakın zamanda, durgunluk ve enflasyon ile mücadele eden gelişmiş ekonomilerden ayrışan tüm pozitif yönlerimizle çok daha olumlu seyredeceğine şahitlik edeceğiz. Buna yürekten inanıyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gence

Allah basimizdan eksik etmesin, zilletin yalanlarina karnimiz tok.

Gültekin

Sayın Nebati bey, ekonomiyi gerçekten düzeltmek istiyorsanız, bu konu da Reisimizde samimiyse HAVUZ SİSTEMİ, KAMU TEK HSEBINA geçiniz, bakınız ne zam yapmaya ihtiyacınız olacak, ne de para aramaya ihtiyacınız olacak, çünkü bu ekonomi formülü 1996 yılında 54. hükümet uyguladı, hiç bir tüketim maddesine zam yapmadığı gibi, vergileri de artırmadı, sizlerin de bildiği gibi denk bütçe bile yapıldığı malumunuz, daha bir çok güzellikleri hep birlikte yaşadık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23