• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Gül: Süresiz nafaka adil değil

Yeniakit Publisher
2019-05-25 13:01:00 - 2019-05-25 13:04:38
Bakan Gül: Süresiz nafaka adil değil

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Akit’in sorduğu süresiz nafaka sorusuna “Süresiz nafaka adil değil. Boşanıyor, kopmak istiyor ve ölene kadar ona bir ödeme yapıyorsunuz. Bakanlık olarak çalışmalarda artık sona geldik” cevabını verdi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ndeki iftarda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Gül, Akit’in sorduğu süresiz nafaka sorusunu da cevaplandırdı.

Ölene kadar nafaka şiddete sebep oluyor

Çalışmalarda bakanlıkça son aşamaya geldiklerine vurgu yapan Bakan Gül; “Süresiz nafaka adil değil. Bir nafakanın süreli ya da objektif kriterlerle hakkaniyet ve adalet ölçüsü içerisinde düzenlenmesi gerekir. Temel hassasiyetimiz bir düzenleme getirirken taraflardan birine yeni mağduriyet alanları oluşturmamak. O yüzden süre ile alakalı tüm Avrupa uygulamaları burada bazıları takdiri hâkime bırakmış. Süre de koymamış. Hâkim kendisi belirliyor. Bazıları alt üst sınır belirliyor. Burada her birinin artıları eksileri var. Türkiye’de süreli nafaka da süresiz nafaka da uygulanmış. Çalışmalarda artık son aşamaya gelindi. Kanun dediğiniz çok çabuk çıkar ama bir sefer çıkarıp çok iyi etki analizlerini yapmak lazım. Umuyorum bizim tüm paydaşları dinleme, artı ve eksileri ortaya koyma anlamında çalışmaları hemen hemen bitirdik. Tarafları ve çocukları örselemeden bu süreci bir an önce en makul sürede nasıl tamamlanır ve taraflar yara almaz” dedi.

YSK milletin hakemliğine gitti

YSK’nın İstanbul kararını değerlendiren Bakan Gül; “Bundan sonra gerekçe üzerinden hukuki bir değerlendirme yapılacaktır. Yüksek seçim kurulu kararını vermiştir. Milletin hakemliğine gidilmesi yönünde karar verilmiştir. Bundan sonra sözü söyleyecek olan İstanbullu seçmendir. Dolayısıyla o süreci hep beraber göreceğiz. Gerekçede her şey yazılmış dile getirilmiştir” diye konuştu.

Çözüm süreciyle ilgisi yok

Öcalan’la avukatlarının görüşmesine de değinen Bakan Gül; “Çözüm süreci başlıyor şeklinde bir değerlendirme yapılamaz. İstanbul seçimleri ile bir ilgisi yok. Nitekim ocak ayında yanlış hatırlamıyorsam ailesi ile görüştü, uzun zamandır görüşmüyordu. Avukatı ile ilgili mahkemece hukuki bir engel vardı. Kısıtlama vardı. Bu karar kaldırıldı. Dolayısıyla hukuki engel kalkmış oldu” ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Reform 30 Mayıs'ta açıklanacak

30 Mayıs’ta açıklanacak Yargı Reformu Stratejisi hakkında da bilgiler veren Bakan Gül; “Temel felsefesi ve sloganı ‘güven veren adalet’ şeklinde. 8-9 ay süren bir hazırlık süreci oldu. 9 ana başlıkta amaç koyduk. Bunları Cumhurbaşkanımız paylaşacak. Zaman içinde reform paketleri çıkacak yeni reform paketleri yapılacak” şeklinde konuştu.

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23