• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan duyurdu! 5 termik santral tamamen kapatıldı

Yeniakit Publisher
2020-01-01 19:07:00 - 2020-01-01 19:43:06
Bakan duyurdu! 5 termik santral tamamen kapatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 13 termik santralle ilgili alınan kararları açıkladı. Bakan Kurum açıklamasında, "5 termik santral tamamen, 1 termik santral kısmi kapatıldı" dedi. Bakan Dönmez ise, "Elektrik sıkıntısı yaşanmaması için tüm önemler alındı" İfadelerine yer verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kapatılan termik santrallerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Bakan Kurum, Çevre Kanunu'nu gereği 5 termik santralin tamamen, 1 termik santralin ise kısmi olarak kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bakan Kurum, incelenen 7 termik santralden 4'üne geçici faaliyet belgesi verildiğini, 3 santralin ise gerekli çevre izinlerini aldığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Soma Termik Santralinin 4 ünitesinin çalışmasına kış sezonu boyunca müsaade edileceğini duyurdu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakan Kurum,

"Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santralleri tamamen, Manisa Soma Termik Santrali ise kısmi olarak kapatılmıştır. Kapatılan termik santrallerin yönetimleri, gerekli çevresel yatırımları tamamlamadıkları sürece faaliyete geçmelerine izin verilmeyecek."

"Geçici faaliyet belgesi verdiğimiz santraller Bursa Orhaneli, Muğla Yatağan, Kahramanmaraş Afşin B ve Ankara Çayırhan termik santralleridir. Mevzuat gereğince 6 ay içerisinde çevre izin ve lisans belgesi için Bakanlığımıza başvuru yapmak durumundalar."

"Muğla Kemerköy, Muğla Yeniköy ve Çanakkale 18 Mart Çan Termik Santralleri çevre mevzuatı kapsamında çevre izinlerini almışlardır."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

“Elektrik sıkıntısı yaşanmaması için tüm önemler alındı. Kapanan santrallerin ortalama saatlik üretim gücü 1883 megavat. Bunu karşılayacak kadar rezerv kapasitemiz mevcut.”

“13 santralin 7'si elektrik üretimlerine devam edecek. Üretimin belli bir süre son bulması işleyişi engellemeyecek. Dolayısı ile burada herhangi bir arz sıkıntısı yaşamayacağız.”

“Bildiğiniz gibi bu piyasalar uzun süredir serbestleşti. Yüzde 20'si buradan %80'ni özel sektörden üretiyoruz. Yeni yapılan tesislerde çevre için herhangi bir sıkıntı yok. Diğer yapılan tesisler geçmişte yapılmış günümüz şartlarına uyumsuzluk yaratmıştı.”

“Kaynak çeşitliliğimiz günden güne artıyor. Böyle bir olayı 2000'lerin başında karşılaşsaydık. Kaç gün elektriksiz kalacağız bunu tartışıyor olurduk. Bugün böyle bir şey söz konusu değil. Bu sektöre girenler kurallara uymasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bozeren

bir yer niçin mühürlenir? ya kanunsuz iş yapılıyordur, ya el konmuştur, ya cinayet işlenmiştir, vb.. yani sadece tartışmalı veya kötü şey işlenen yerler mühürlenir. poşetçilikten tam bir yıl sonra gelinen nokta bu işte. yakında fabrika da mühürlemeye başlarsınız. halkın sesine kulak tıkamanın kaçınılmaz sonu, kaybetmektir. Allah sizlere akıl fikir versin.

Ömer

Ne zamandan beri bu kadar çevreci olduk fabrika kapatmak ne Allah akıl fikir versin size binlerce insan çalışıyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23